Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nokia: Στα 454 εκατ. ευρώ τα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο 2021

tags :
Nokia: Στα 454 εκατ. ευρώ τα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο 2021

Αυξήθηκαν τα κέρδη της Nokia στο γ΄ τρίμηνο 2021

Η Nokia ανακοίνωσε αύξηση στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου 2021, υψηλότερα των εκτιμήσεων, και τώρα αναμένει τα περιθώρια για το σύνολο της χρήσης να διαμορφωθούν στο υψηλότερο εύρος των εκτιμήσεων.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι τόσο η διαθεσιμότητα όσο και το άνευ προηγουμένου κόστος πληθωρισμού των εξαρτημένων, θα μπορούσε να πλήξει τα περιθώρια του επομένου έτους.
Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της εταιρείας στο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 454 εκατ. eυρώ έναντι των 300 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2% στα 5,4 δισ. ευρώ.
Οι αναλυτές ανέμεναν συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 345 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 5,4 δισ. ευρώ.
Σε δημοσιευμένη βάση, τα καθαρά κέρδη της Nokia αυξήθηκαν στα 342 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία τόνισε πως συνεχίζει να περιμένει πωλήσεις για το 2021 ύψους 21,7-22,7 δισ. δολαρίων, ενώ το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο αναμένεται να διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο των εκτιμήσεων για 10%-12%.
Η αβεβαιότητα αναφορικά με την αγορά των ημιαγωγών παγκοσμίως, περιορίζει την ορατότητά για το δ΄ τρίμηνο και το 2022, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Pekka Lundmark.
Η εταιρεία συνεργάζεται με τους προμηθευτές για να εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα των εξαρτημάτων, και με τους πελάτες για να σιγουρευτεί ότι μπορεί να ανταποκριθείς στις ανάγκες τους και να αμβλύνει το πρωτοφανές κόστος του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης