Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tsai Ing-wen (Ταϊβάν): Τεράστια απειλή η Κίνα, έχουμε εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Tsai Ing-wen (Ταϊβάν): Τεράστια απειλή η Κίνα, έχουμε εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ
Σε κίνδυνο η παγκόσμια δημοκρατία εάν πέσει η Ταϊβάν υποστήριξε η Tsai Ing-wen
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η παγκόσμια δημοκρατία θα τελεί υπό απειλή εάν πέσει η Ταϊβάν υποστήριξε η πρόεδρος της χώρας Tsai Ing-wen, η οποίο υποστήριξε πως μέρα με την ημέρα αυξάνεται η πίεση από την Κίνα.
Ωστόσο, η Tsai Ing-wen εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στις ΗΠΑ, αναφέροντας πως σε περίπτωση κινεζικής επίθεσης, θα σπεύσουν να την προστατεύσουν.
Αυτό άλλωστε είχε αναφέρει σε πρόσφατες δηλώσεις του και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
«Έχω εμπιστοσύνη, λαμβανομένης υπόψη της μακράς σχέσης που μας συνδέει με τις ΗΠΑ, καθώς και της υποστήριξης του αμερικανικού λαού, του Κογκρέσου και της κυβέρνησης», είπε η Tsai Ing-wen, εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης των εντάσεων με το Πεκίνο γύρω από τη μοίρα της Ταϊβάν.
«Είμαστε ένα νησί 23 εκατομμυρίων ανθρώπων που προσπαθούμε σκληρά να είμαστε ασφαλείς, να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας και να διασφαλίσουμε ότι ο λαός μας θα έχει την ελευθερία που του αξίζει.
Εάν αποτύχουμε, αυτό τότε θα σημαίνει ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτές τις αξίες, θα αμφιβάλουν για το εάν αυτές είναι αξίες, για τις οποίες θα έπρεπε να αγωνίζονται» είπε σε δηλώσεις της στο CNN η πρόεδρος της Ταϊβάν.
Σημειώνεται πως η Κίνα θεωρεί εδώ και δεκαετίες την Ταϊβάν αποσκιρτήσασα επαρχία της, η οποία πρέπει να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα.
Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο χειρότερο τους σημείο, με την Ταϊβάν να εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια θα δεχθεί επίθεση από την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης