Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανατρεπτική εκτίμηση από τη βρετανική κυβέρνηση: Τα διαβατήρια εμβολιασμού επιδεινώνουν την εξάπλωση της Covid 19

Ανατρεπτική εκτίμηση από τη βρετανική κυβέρνηση: Τα διαβατήρια εμβολιασμού επιδεινώνουν την εξάπλωση της Covid 19

Αφότου η Σκωτία προσπάθησε να εισαγάγει τα διαβατήρια εμβολιασμών, η διαδικασία ονομάστηκε «απεριόριστη καταστροφή»

Τη μεγάλη ανατροπή φέρνει νέα έκθεση που διέρρευσε από τη βρετανική κυβέρνηση, καθώς διαπίστωσε ότι τα διαβατήρια εμβολιασμού θα μπορούσαν πράγματι να επιδεινώσουν την εξάπλωση της Covid 19, επειδή θα ενθάρρυναν τους ανθρώπους να επισκέπτονται μικρότερους χώρους με πιο κακό αερισμό.

Σύμφωνα με την έκθεση, που συντάχθηκε από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων, Πολιτισμού και Αθλητισμού [DCMS], η εισαγωγή του συστήματος διαβατηρίων θα μπορούσε να έχει στην πραγματικότητα το αντίθετο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
«Εάν η πιστοποίηση εκτοπίσει ορισμένους οπαδούς από δομημένα και καλά αεριζόμενα αθλητικά γήπεδα, αυτό θα μπορούσε να τους οδηγήσει να πηγαίνουν σε αδόμητες και ανεπαρκώς αεριζόμενες παμπ», αναφέρει η έκθεση.
«Η πολιτική θα μείωνε επίσης τον τζίρο για τους διοργανωτές εκδηλώσεων που απαιτούνται για τη χρήση διαβατηρίων εμβολιασμών και θα απαιτούσε την πρόσληψη χιλιάδων διαχειριστών ώστε να ελέγξουν τις ροές», αναφέρει η έκθεση, όπως μεταδίδει η Telegraph.

Χαλάρωση και στο testing

Αφότου η Σκωτία προσπάθησε να εισαγάγει τα διαβατήρια εμβολιασμών, η διαδικασία ονομάστηκε «απεριόριστη καταστροφή», με το προσωπικό σε νυχτερινά κέντρα να δυσκολεύεται να τα διαχειριστεί και η τεχνολογία να αποτυγχάνει επανειλημμένα.
Πολλοί χώροι έκλεισαν ενώ έχασαν το 40% των επισκεπτών τους, καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά πώς το πρόγραμμα θα θέσει αναρίθμητα νυχτερινά κέντρα εκτός λειτουργίας οριστικά.
Ένα άλλο παράδειγμα του πώς τα διαβατήρια εμβολίων είναι σε μεγάλο βαθμό αποτυχημένα είναι το γεγονός ότι η παροχή αρνητικού τεστ δεν προσφέρεται πλέον ως επιλογή, παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης