Διεθνή

Πλήγμα από Europol στο dark web - Κατασχέθηκαν εκατ. ευρώ, Βitcoin, ναρκωτικά και όπλα

tags :
Πλήγμα από Europol στο dark web - Κατασχέθηκαν εκατ. ευρώ, Βitcoin, ναρκωτικά και όπλα

Τα αποτελέσματα από τη μεγάλη έρευνα «DarkHunTOR» παγκοσμίως για το παράνομο εμπόριο στο Σκοτεινό Διαδίκτυο

Ερευνα στο dark web: Κατασχέθηκαν εκατ. ευρώ, Βitcoin, ναρκωτικά και όπλα

Τα αποτελέσματα από τη μεγάλη έρευνα «DarkHunTOR» παγκοσμίως για το παράνομο εμπόριο στο Σκοτεινό Διαδίκτυο.

Περίπου 150 άνθρωποι συνελήφθησαν σε επιχείρηση-σκούπα που έγινε παγκοσμίως κατά του παράνομου εμπορίου στο dark web, σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στο Σκοτεινό Διαδίκτυο, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol, η οποία έχει την έδρα της στη Χάγη.
Κατά την επιχείρηση αυτή, που έφερε την ονομασία DarkHunTOR κατασχέθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και Βitcoin, όπως και ναρκωτικά και όπλα.
Η DarkHunTOR αποτελεί συνέχεια της εξάρθρωσης τον Ιανουάριο υπό τη διεύθυνση της γερμανικής αστυνομίας της DarkMarket, μιας από τις βασικές αγορές στη μαύρη ηλεκτρονική αγορά.
Η επιχείρηση αυτή «αφορούσε μια σειρά ξεχωριστών αλλά συμπληρωματικών δράσεων στην Αυστραλία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ», διευκρίνισε η Europol.
Στις ΗΠΑ, περίπου 65 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση αυτή, η οποία επέτρεψε, μεταξύ άλλων, 47 συλλήψεις στη Γερμανία, 24 στη Βρετανία, 4 στην Ιταλία και 4 στην Ολλανδία. Αρκετοί από τους συλληφθέντες «συνιστούσαν σημαντικούς στόχους» για τη Europol.
Οι δυνάμεις της τάξης κατέσχεσαν επίσης 26,7 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και ψηφιακά νομίσματα όπως και ναρκωτικά, κυρίως 25.000 δισκία έκσταση και 45 πυροβόλα όπλα.
Στην Ιταλία, η αστυνομία έκλεισε επίσης παράνομα σημεία αγοράς, με τις ονομασίες DeepSea και Berlusconi, τα οποία παρουσίαζαν και τα δύο μαζί «περισσότερες από 100.000 ανακοινώσεις παράνομων προϊόντων», σύμφωνα με τη Europol, η επιχείρηση της οποίας έγινε σε συντονισμό με τη Eurojust, την ευρωπαϊκή υπηρεσία δικαστικής συνεργασίας.
«Το αντικείμενο επιχειρήσεων, όπως αυτή, είναι να δώσει το μήνυμα στους εγκληματίες που επιχειρούν στο Σκοτεινό Διαδίκτυο (ότι) η κοινότητα που είναι επιφορτισμένη με την επιβολή του σεβασμού στο νόμο διαθέτει τα μέσα και τις διεθνείς συμπράξεις για να τους αποκαλύψει και να τους αναγκάσει να λογοδοτήσουν για τις παράνομες δραστηριότητές τους, ακόμη και στις ζώνες του dark web», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής επιχειρήσεων της Europol J. F. Lecouf.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης