Διεθνή

Εκτόξευση «ύποπτου» δορυφόρου από η Κίνα - Για όπλο καταστροφής κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

tags :
Εκτόξευση «ύποπτου» δορυφόρου από η Κίνα - Για όπλο καταστροφής κάνουν λόγο οι ΗΠΑ
Η Ουάσινγκτον υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ικανή να πλακώσει και να καταστρέψει άλλους δορυφόρους και πως είναι μέρος της στρατηγικής της Κίνας να επιτύχει την κατάκτηση της υπεροχής μέσα από διαστημικά συστήματα επίθεσης

Οξύνονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, με τις δύο χώρες να αντιμετωπίζουν σειρά ζητημάτων που προκαλούν τριβή, από τις πυραυλικές δοκιμές μέχρι τις κινήσεις υποστήριξης από τη Ουάσινγκτον στην Ταιβάν που προκαλούν εκνευρισμό στο Πεκίνο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ, λίγες ημέρες αφότου αποκαλύφθηκε ότι η Κίνα δοκίμασε δεύτερο υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο, γίνεται γνωστό ότι προχώρησε στην εκτόξευση νέου δορυφόρου στο διάστημα, για τον οποίο οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει όπλο καταστροφής.
Το Πεκίνο εκτόξευσε τον δορυφόρο Shijian 21, λέγοντας ότι η αποστολή αυτή θα ελέγξει τεχνολογίες που μπορούν να εξουδετερώσουν συντρίμμια του διαστήματος.
Ωστόσο, η Ουάσινγκτον υποστήριξε ότι η εν λόγω τεχνολογία είναι ικανή να πλακώσει και να καταστρέψει άλλους δορυφόρους και πως είναι μέρος της στρατηγικής της Κίνας να επιτύχει την κατάκτηση θέσης υπεροχής μέσα από διαστημικά συστήματα επίθεσης.
Η δοκιμή αποκαλύφθηκε λίγο προτού ο πρωθυπουργός της Κίνας, Xi Jinping, καλέσει τους επιστήμονες να δημιουργήσουν επιτεύγματα, προχωρώντας στην κατασκευή όπλων που θα διασφαλίσουν έναν ισχυρό στρατό.
Ο Xi Jinping που εξελέξη το 2012 έχει δώσει έμφαση στην στρατιωτική ανάπτυξη της Κίνας, ενώ έχει χαιρετίσει την πρόοδο που έχει συντελεστεί, τα τελευταία πέντε χρόνια, στον στρατιωτικό τομέα.
Μαζί με τον δορυφόρο Shijian 21, η Κίνα πιστεύεται ότι έχει προχωρήσει και σε δοκιμή νέου είδους υπερηχητικού πυραύλου στο διάστημα, για τον οποίο οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μπορούσε να σχετίζεται με τα πυρηνικά.
Ακόμη, το Πεκίνο πιστεύεται ότι προχώρησε δύο φορές, μέσα στο καλοκαίρι, στη δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου, μια φορά τον Ιούλιο και την άλλη τον Αύγουστο.
Οι δοκιμές αποκαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αφότου οι υπηρεσίες πληροφοριών έδωσαν στοιχεία στους δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης