Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novartis: Κέρδη 2,76 δισ. δολάρια για το γ΄ τρίμηνο 2021

tags :
Novartis: Κέρδη 2,76 δισ. δολάρια για το γ΄ τρίμηνο 2021

Novartis: Αυξήθηκαν κέρδη και πωλήσεις στο γ΄ τρίμηνο 2021

Η Novartis AG ανακοίνωσε ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε ετήσια βάση στο γ΄ τρίμηνο 2021, ενώ ανακοίνωσε μια στρατηγική αναθεώρηση της μονάδας γενοσήμων Sandoz, η οποία αναθεώρηση θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων.

Η ελβετική εταιρεία φαρμάκων, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,76 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, υψηλότερα από τα 1,93 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, και πωλήσεις που αυξήθηκαν στα 13,03 δισ. δολάρια από τα 12,26 δισ. δολάρια στο γ΄ τρίμηνο του 2020.
Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,23 δισ. δολάρια, σε σχέση με τα 2,41 δισ. δολάρια στο προηγούμενο έτος, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,23 δολάρια, έναντι των 0,85 δολαρίων πριν από ένα χρόνο.
Τα βασικά λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στα 4,47 δισ. δολάρια στο τρίμηνο, από τα 4,07 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο.
Βασικοί μοχλοί αύξησης της κερδοφορίας στο τρίμηνο, ήταν ξανά το φάρμακο για την καρδιακή ανεπάρκεια Entresto, το φάρμακο για την αντιμετώπιση της ψωρίασης και της αρθρίτιδας, Cosentyx και μια θεραπεία για την υποτροπιάζουσα σκλήρυνση κατά πλάκας, Kesimpta.
Η Novartis αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις το 2021 του Cosentyx και του Entresto, στα τουλάχιστον 7 δισ. δολάρια και 5 δισ. δολάρια αντιστοίχως.
Για το υπόλοιπο του 2021, η Novartis υποστήριξε τις προηγούμενες εκτιμήσεις, δηλώνοντας ότι αναμένει οι πωλήσεις να αυξηθούν κατά χαμηλό έως μεσαίο μονοψήφιο αριθμό και τα βασικά λειτουργικά έσοδα θα αυξηθούν κατά μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης