Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Καταδίκη για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παιδιών και εκπαιδευτικών από τους πολίτες του Maryland

ΗΠΑ: Καταδίκη για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παιδιών και εκπαιδευτικών από τους πολίτες του Maryland
Το 58,1% απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι πρέπει να απαιτείται εμβόλιο για τους μαθητές και το 56% πιστεύει το ίδιο για το εκπαιδευτικό προσωπικό
Σχετικά Άρθρα

Σφυγμομέτρηση στην πολιτεία του Maryland στην οποία έχουν την πλειοψηφία οι Δημοκρατικοί διαπίστωσε ότι η πλειονότητα των γονέων στον πλούσιο ανατολικό θύλακα της πολιτείας αντιτίθεται στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού τόσο για τους δασκάλους όσο και για τους μαθητές.
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία Patch, διαπίστωσε ότι το 58,1% των ερωτώμενων απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι πρέπει να απαιτείται εμβόλιο για τους μαθητές και το 56% είπε ότι οι δάσκαλοι επίσης δεν πρέπει να εξαναγκαστούν σε εμβολιασμό.

Προσωπική ελευθερία

Πολλοί είπαν ότι το ζήτημα αφορά την προσωπική ελευθερία και την ατομική επιλογή, επισημαίνοντας ότι οι ιατρικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από τους προσωπικούς γιατρούς και όχι με βάση τις κυβερνητικές επιταγές.
«Θα πρέπει να επιτραπεί στους ανθρώπους να επιλέξουν εάν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο», απάντησε ένας αναγνώστης.
«Δεν πρέπει να υπάρχει υπαχρεωτικότητα».
Ένας άλλος ερωτώμενος συμφώνησε, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εξαρτάται από τους γονείς - όχι την κυβέρνηση - εάν τα παιδιά τους θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Σύσταση και όχι απαίτηση

«Πιστεύουμε ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να καθορίζονται από τους γονείς, τους κηδεμόνες και τους θεράποντες ιατρούς τους», δήλωσε άλλος πολίτης στην έρευνα.
Ένας γονέας είπε ότι οι κυβερνητικές εντολές αφήνουν ελάχιστα περιθώρια ευελιξίας σε όσους έχουν ιατρικά προβλήματα και ότι το εμβόλιο για τον COVID θα πρέπει να είναι ακριβώς όπως η σύσταση για τη γρίπη.
«Η ιατρική φροντίδα θα πρέπει να αποφασίζεται με τον γιατρό», έγραψε ο γονέας.
«Καταλαβαίνω ότι απαιτούνται εμβόλια, ωστόσο, αν κάποιος δεν μπορεί να τα πάρει, εξαιρούνται.
Αυτές οι εντολές έχουν απόλυτο χαρακτήρα.
Θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ακριβώς όπως το εμβόλιο της γρίπης - συνιστάται αλλά δεν απαιτείται».

Το σκεπτικό

Πολλές περιφέρειες στην πολιτεία του  Maryland έχουν ήδη υιοθετήσει δικούς τους κανονισμούς για τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένων των κομητειών Montgomery και Howard
. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διευθυντές των σχολείων υποστήριξαν ότι το σκεπτικό της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ήταν η προστασία των μαθητών - οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ανήλικοι και δεν είναι ακόμη επιλέξιμοι για κανένα από τα εμβόλια COVID -19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης