Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία - κορωνοιός: Σαρώνει το τέταρτο κύμα - Μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό αν χρειαστεί

Βουλγαρία - κορωνοιός: Σαρώνει το τέταρτο κύμα - Μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό αν χρειαστεί
Στη Ρουμανία η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας, κάνοντας υποχρεωτική τη μάσκα σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 25/10 και απαγορεύοντας τις εκδηλώσεις για 30 ημέρες

Αντιμέτωπη με ένα τέταρτο κύμα του κορωνοϊού βρίσκεται η Βουλγαρία, η οποία ετοιμάζεται σε περίπτωση που χρειαστεί να στείλει ασθενείς σε άλλες χώρες.
Για τεράστια προβλήματα αν δεν μειωθεί εντός 10 έως 15 ημερών η καμπύλη των μολύνσεων έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Stoiko Katsarov, μιλώντας στο δίκτυο Nova TV, τονίζοντας πως «ικανότητά μας όσον αφορά προσωπικό και αναπνευστήρες έχει σχεδόν εξαντληθεί, θα αναζητήσουμε βοήθεια στο εξωτερικό».
«Συζητήσεις είναι σε εξέλιξη με την ΕΕ για τη μεταφορά ασθενών σε άλλες χώρες, εάν πρέπει να φθάσουμε εκεί», σημείωσε, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιβληθεί νέα καραντίνα.
Σημειώνεται πως παρά την εφαρμογή ενός υγειονομικού διαβατηρίου σε σημεία, όπως τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το τρέχον κύμα μπορεί να προκαλεί 5.000 έως 9.000 μολύνσεις ημερησίως μέσα σε δύο εβδομάδες.

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Η Βουλγαρία, όπως και η Ρουμανία, έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην ΕΕ, λόγω δυσπιστίας των πολιτών.
Πλήρως έχουν εμβολιαστεί το 24% των Βουλγάρων και το 33% των Ρουμάνων.
Στο μεταξύ, τα βουλγαρικά εμβολιαστικά κέντρα ανακοίνωσαν επίσης αύξηση της προσέλευσης μετά την εφαρμογή του υγειονομικού πάσου που ανακοινώθηκε την Πέμπτη, με τριπλάσιους ανθρώπους να κάνουν την δόση του εμβολίου τους την Παρασκευή σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η εικόνα στη Ρουμανία

Στη Ρουμανία των 19 εκατομμυρίων κατοίκων που κατέγραψε 15.000 νέες μολύνσεις το Σάββατο 23/10, η κυβέρνηση ενισχύει τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας, κάνοντας υποχρεωτική τη μάσκα σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 25/10 και απαγορεύοντας τις εκδηλώσειςγια 30 ημέρες.
Ακόμη, τα γυμναστήρια, τα εμπορικά κέντρα και τα εστιατόρια θα πρέπει να απαιτούν το υγειονομικό διαβατήριο για την είσοδο σε αυτά, ενώ τα μη εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 22:00 το βράδυ.
Στο μεταξύ, η ρουμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι 130.000 άνθρωποι μετέβησαν σε ένα εμβολιαστικό κέντρο και 86.000 ανθρώπων έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης