Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή απάντηση της Μόσχας στο Βερολίνο για το ΝΑΤΟ: Η Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνά ποια κατάληξη είχαν για την ίδια οι πόλεμοι

Σκληρή απάντηση της Μόσχας στο Βερολίνο για το ΝΑΤΟ: Η Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνά ποια κατάληξη είχαν για την ίδια οι πόλεμοι
«Η ασφάλεια στην Ευρώπη μπορεί να είναι μόνο συλλογική χωρίς παραβίαση των συμφερόντων της Ρωσίας», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Η ασφάλεια στην Ευρώπη μπορεί να είναι μόνο συλλογική, αλλά το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο για έναν ισότιμο διάλογο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu.
Το ΝΑΤΟ συμφώνησε σε ένα γενικό σχέδιο για την αποτροπή της Μόσχας, μεταξύ άλλων και με πυρηνικά όπλα.
Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer υπήρξε ένας από τους πιο ενεργούς υποστηρικτές του νέου γενικού σχεδίου του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της Ρωσίας σε περίπτωση που ξεσπάσει στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών.

Και με πυρηνικά όπλα

Η στρατηγική, η οποία συμφωνήθηκε,μ προβλέπει τα στρατεύματα της στρατιωτικής συμμαχίας να πολεμούν τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή της Βαλτικής και στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ ζητά επίσης μη συμβατικό πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων πυρηνικών όπλων, κυβερνοεπιθέσεων και διαστημικής στρατιωτικής τεχνολογίας.
«Αυτός είναι ο τρόπος αποτροπής», δήλωσε η Kramp-Karrenbauer στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, σχολιάζοντας την ιδέα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία για την προστασία των χωρών αυτών από τη «ρωσική απειλή».
«Πρέπει να καταστήσουμε πολύ σαφές στη Ρωσία ότι είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε και τέτοια μέτρα, ώστε να έχει υπάρχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα...
Αυτό προσαρμόζεται στην τρέχουσα συμπεριφορά της Ρωσίας», επέμεινε η Γερμανίδα υπουργός.

Η Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνά

«Η ασφάλεια στην Ευρώπη μπορεί να είναι μόνο συλλογική χωρίς παραβίαση των συμφερόντων της Ρωσίας.
Αλλά αυτή τη στιγμή το ΝΑΤΟ είναι το μέρος που δεν είναι έτοιμο για ισότιμο διάλογο σε αυτό το θέμα.
Εν μέσω εκκλήσεων για στρατιωτική αποτροπή της Ρωσίας, το ΝΑΤΟ ενισχύει με συνέπεια τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορά μας.
Η Γερμανίδα υπουργός πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά πώς είχαν καταλήξει στο παρελθόν τέτοιες ενέργειες για τη Γερμανία και την Ευρώπη», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός.
Ο Shoigu υπενθύμισε επίσης τη χαοτική αποχώρηση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν τον Αύγουστο 2021, καθώς η χώρα έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν.
Το δυτικό σχέδιο αποτροπής στο Αφγανιστάν κατέληξε σε «μια καταστροφή, την οποία όλος ο κόσμος πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει», είπε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.

www.bankingnews.gt

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης