Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Καταρρέουν τα ποσοστά του Biden – Οι χειρότερες επιδόσεις από όλους τους προέδρους μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

ΗΠΑ: Καταρρέουν τα ποσοστά του Biden – Οι χειρότερες επιδόσεις από όλους τους προέδρους μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και η εκτόξευση του πληθωρισμού έδωσαν τέλος στο «μήνα του μέλιτος» και έπονται τα χειρότερα...

Σχετικά Άρθρα
Το ποσοστό αποδοχής της πολιτικής του προέδρου Joe Biden από την έναρξη της θητείας του έχει μειωθεί περισσότερο σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλον πρόεδρο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μια νέα δημοσκόπηση της Gallup η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, που διενεργήθηκε μεταξύ 1 και 19 Οκτωβρίου δείχνει ότι το ποσοστό αποδοχής του Biden μειώθηκε από 56% το πρώτο τρίμηνο σε 44,7% το τρίτο τρίμηνο: 11,3 ποσοστιαίες μονάδες, απώλειες που κανένας πρόεδρος δεν αντιμετωπίσει εδώ και 75 χρόνια.

Οι επιδόσεις

«Ο Biden ξεκίνησε τη θητεία του με σχετικά σταθερά ποσοστά αποδοχής, που κυμαίνονται μεταξύ 54% και 57% από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο.
Η δημοφιλία του του μειώθηκε στο 50% τον Ιούλιο και στο 49% τον Αύγουστο, καθώς τα νέα κρούσματα Covid-10 αυξήθηκαν στις ΗΠΑ.
Η χαοτική αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν στα τέλη Αυγούστου, που περιελάμβανε τον θάνατο περισσότερων από δώδεκα στρατιωτών των ΗΠΑ σε τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ήταν πιθανόν ο λόγος που το ποσοστό αποδοχής τον Σεπτέμβριο έπεσε περαιτέρω στο 43%», ανέφερε η Gallup στην ανάλυσή της.

Tα αγκάθια

Ο Biden αντιμετωπίζει επίσης την αυξανόμενη απογοήτευση μεταξύ των Αμερικανών ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη συνοριακή κρίση με το Μεξικό και τις αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές, τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού, τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, τον αυξημένο πληθωρισμό, τις ελλείψεις καταναλωτικών αγαθών και την πανδημία, μεταξύ  άλλων.

Κομματικές διαιρέσεις

Δεν καταγράφεται καμία βελτίωση στην υποστήριξη των Δημοκρατικών, μειώνεται η υποστήριξης μεταξύ των Ανεξάρτητων και μόνο το 4% των Ρεπουμπλικανών που ερωτήθηκαν εγκρίνουν την πολιτική του - το ποσοστό αυτό είναι πιθανό να μηδενιστεί εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν για τον πρόεδρο
Το χάσμα 88% στην έγκριση της πολιτικής του με βάση τις κομματικές προτιμήσεις είναι εξαιρετικά υψηλό αν σκεφτεί κανείς ότι ο Biden έκανε εκστρατεία για την «ενότητα».



Επενδύσεις στις υποδομές


Ενώ οι Δημοκρατικοί προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν το σχέδιο των επενδύσεων στις υποδομές Build Back Back Better ύψους 3,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οι Αμερικανοί όλο και περισσότερο εμφανίζουν σύγχυση σχετικά με το τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πώς θα τους επηρεάσει.
Οι Ρεπουμπλικανοί ζήτησαν από τον πρόεδρο να διορθώσει τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού προτού ξεκινήσει το πρόγραμμα δημοσίων δαπανών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Δημοκρατικοί είναι πολύ πιθανόν να καταγράψουν σημαντικές απώλειες στις ενδιάμεσες εκλογές της επόμενης χρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης