Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα καταγγελία - κόλαφος για το Facebook: Βάζει τα κέρδη πάνω από την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης

Νέα καταγγελία - κόλαφος για το Facebook: Βάζει τα κέρδη πάνω από την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης
Τον προηγούμενο μήνα η πρώην υπάλληλος του Facebook, Frances Haugen, κατήγγειλε πως η εταιρία ότι βάζει τα κέρδη της πάνω από την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της τροφοδότησης του μίσους
Σχετικά Άρθρα

Νέο πλήγμα για την αξιοπιστία του Facebook έρχεται να προστεθεί με την καταγγελία πρώην στελέχους της εταιρείας στις αμερικανικές αρχές, ότι το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης θέτει τα κέρδη πάνω από την προσπάθεια καταπολέμησης του προβληματικού περιεχομένου και της παραπληροφόρησης.
Η καταγγελία του νέου πληροφοριοδότη αφορά στην περίοδο 2016 -2017 και τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Ο δεύτερος πληροφοριοδότης υπέγραψε την καταγγελία στις 13 Οκτωβρίου, μια εβδομάδα μετά την καυστική κατάθεση της Frances Haugen, ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Το πρώτο πλήγμα

Τον προηγούμενο μήνα η πρώην υπάλληλος του Facebook, Frances Haugen, κατήγγειλε πως η εταιρία ότι βάζει τα κέρδη της πάνω από την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της τροφοδότησης του μίσους.
«Η απληστία επιτρέπει τη διάχυση τους ψεύδους και της ρητορικής μίσους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Haugen.
Αποκάλυψε ότι είναι εκείνη που έχει καταθέσει τουλάχιστον οκτώ καταγγελίες σε συνεργασία με νομική ομάδα.
Επίσης αποκάλυψε δεκάδες χιλιάδων σελίδων εσωτερικής έρευνας και άλλων εγγράφων, ενώ συνεργάστηκε ανωνύμως και με την εφημερίδα Wall Street Journal για την αποκάλυψη της πρακτικής μη περιορισμού των τοξικών αναρτήσεων.

Θα έχανε χρήματα

«Το Facebook θα χάσει χρήματα εάν φτιάξει τον αλγόριθμο που θα περιορίζει τη ρητορική μίσους, και το ξέρει καλά», είπε η Haugen.
Είχε άμεση γνώση του θέματος καθώς εργαζόταν στον τομέα παρακολούθησης της παραπληροφόρησης στο Facebook, και αποκάλυψε ποια είναι και γιατί γνωρίζει όσα γνωρίζει κι απειλούν την πρώην εταιρία της όχι μόνο με βαρύτατα πρόστιμα αλλά και με σοβαρή απώλεια κύρους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η Wall Street Journal και στοιχειοθετεί με εσωτερικές παρουσιάσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα η Haugen, το Facebook συνέβαλε στην αυξανόμενη πόλωση στον κυβερνοχώρο όταν επέφερε αλλαγές στον αλγόριθμο περιεχομένου του, απέφυγε να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να μειώσει τους δισταγμούς πολλών για τον εμβολιασμό, ενώ γνώριζε καλά και ότι το Instagram (θυγατρική της εταιρίας) έπληττε την ψυχική υγεία των έφηβων κοριτσιών.
Κατήγγειλε επίσης ότι το Facebook συνέβαλε στη διοργάνωση της εισβολής στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου όταν κατέβασε τον διακόπτη στο σύστημα ασφαλείας του μετά τις Αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης