Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Δικάζεται ο Salvini για το προσφυγικό - Πως εμπλέκεται ο Richard Gere

Ιταλία: Δικάζεται ο Salvini για το προσφυγικό - Πως εμπλέκεται ο Richard Gere
Οι δικηγόροι της ΜΚΟ Οpen Arms ζήτησαν να μπορέσει να καταθέσει και ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Richard Gere: στις 9 Αυγούστου του 2019 είχε ανέβει στο πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ για να συναντήσει μετανάστες και να τους στηρίξει.
Σχετικά Άρθρα

Στο Παλέρμο ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του πρώην Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Matteo Salvini για παρεμπόδιση σωστικού πλοίου, στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της Deutsche Welle.
Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου, η δίκη σε βάρος του Matteo Salvini με την κατηγορία στέρησης ατομικής ελευθερίας σε 147 μετανάστες και πρόσφυγες.
Επέβαιναν στο πλοίο της ισπανικής MKO Open Arms.
Eπί μια εβδομάδα, τον Αύγουστο του 2019, δεν τους επετράπη να κατέβουν από το πλοίο διότι η Ιταλία δεν ήθελε να προσφέρει ασφαλές λιμάνι.
Οι εισαγγελείς στο Παλέρμο της Σικελίας θεωρούν ότι η σκληρή αυτή γραμμή ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής βούλησης και επιμονής του Salvini.
Ότι προσπάθησε ουσιαστικά να διαφημίσει το κόμμα και τις θέσεις του κατά των μεταναστών.
Οι δικαστικοί αρμόδιοι για τις προκαταρκτικές έρευνες αποφάνθηκαν ότι ο πρώην υπουργός Eσωτερικών πρέπει να δικαστεί.
Σήμερα αποφασίζεται ποιοι μάρτυρες θα πρέπει να καταθέσουν στην ακροαματική διαδικασία. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνεται ο τέως πρωθυπουργός και σημερινός αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Giuseppe Conte, και η νυν υπουργός εσωτερικών Luciana Lamorgese.

Ο Richard Gere μάρτυρας των γεγονότων

Οι δικηγόροι της Οpen Arms παράλληλα ζήτησαν να μπορέσει να καταθέσει και ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Richard Gere: στις 9 Αυγούστου του 2019 είχε ανέβει στο πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ για να συναντήσει μετανάστες και να τους στηρίξει.
«Θα έρθει και ο Richard Gere, φτάνει να μην μετατραπούν, όλα αυτά σε νέο φεστιβάλ του σινεμά» δήλωσε με την γνωστή ειρωνεία του ο Salvini.
«Ελπίζω η δίκη να μην κρατήσει πολύ και να μην κοστίσει, κυρίως, τεράστια ποσά πολλά στους φορολογούμενους» πρόσθεσε.
Ο γραμματέας της Λέγκα δεν αλλάζει στάση.
Επιμένει ότι υπερασπίσθηκε το συμφέρον της Ιταλίας και επιτίθεται στην σημερινή υπουργό Εσωτερικών Lamorgese.
Την κατηγορεί για ανεξέλεγκτη αύξηση των αφίξεων μεταναστών και έχει ζητήσει επανειλημμένα την παραίτησή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης