Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις - σοκ στην υπόθεση Baldwin: Πυρά είχαν φύγει ξανά κατά λάθος - Ανέτοιμη για τη δουλειά, είχε δηλώσει η υπεύθυνη όπλων!

Αποκαλύψεις - σοκ στην υπόθεση Baldwin: Πυρά είχαν φύγει ξανά κατά λάθος - Ανέτοιμη για τη δουλειά, είχε δηλώσει η υπεύθυνη όπλων!
Το συνεργείο είχε αποχωρήσει από το γύρισμα για λόγους ασφαλείας γιατί πριν την τραγωδία είχαν εκτοξευθεί κατά λάθος ακόμη τρεις φορές πυρά - Νωρίτερα είχαν διαμαρτυρηθεί για τις πολλές ώρες γυρισμάτων, τις κακές συνθήκες και ακόμα δυο περιστατικά σχετικά με τα «άσφαιρα» όπλα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η DailyMail
Σχετικά Άρθρα

«Παραλίγο να μην πάρω τη δουλειά γιατί δεν ήμουν σίγουρη αν ήμουν έτοιμη», είχε παραδεχθεί η 24χρονη υπεύθυνη όπλων στην ταινία «Rust», Hannah Gutierrez-Reed, ένα μήνα πριν δουλέψει ως υπεύθυνη όπλων στην προηγούμενη ταινία της  «The old way» με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage.
Μάλιστα δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι έχει χρειαστεί την βοήθεια του πατέρα της πάνω στη δουλειά καθώς υπήρξε περιστατικό που δεν γνώριζε πως να το διαχειριστεί.
Παρόλα αυτά η νεαρή κοπέλα ανέλαβε την ίδια θέση στα γυρίσματα του «Rust» όπου ο 63χρονος Αμερικανός ηθοποιός, Alec Baldwin, πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Halyna Huchins.
Η συνέντευξη αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που μέλος της παραγωγής αποκάλυψε ότι το συνεργείο είχε αποχωρήσει από το γύρισμα για λόγους ασφαλείας γιατί πριν την τραγωδία είχαν εκτοξευθεί κατά λάθος ακόμη τρεις φορές πυρά.
Νωρίτερα είχαν διαμαρτυρηθεί για τις πολλές ώρες γυρισμάτων, τις κακές συνθήκες και ακόμα δυο περιστατικά σχετικά με τα «άσφαιρα» όπλα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η DailyMail.

Η διαδικασία γυρίσματος με όπλα - Εντολή ετοιμότητας ενός όπλου: «cold gun»

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία της Σάντα Φε, ένας βοηθός σκηνοθέτης πήρε ένα περίστροφο από όσα ήταν διαθέσιμα από την 24χρονη υπεύθυνη οπλισμού της ταινίας, φώναξε στον Alec Baldwin τη φράση «cold gun», χωρίς όμως ο ίδιος να έχει ελέγξει εάν το όπλο ήταν γεμάτο ή όχι και με τι είδους σφαίρες.
Ακολούθως, ο Baldwin ερμηνεύοντας το ρόλο του, πυροβόλησε σημαδεύοντας την κάμερα, ώστε η σκηνή να είναι αληθοφανής και ρεαλιστική.
Προφανώς, χωρίς ο ηθοποιός να έχει την παραμικρή υποψία ότι από τον σκηνοθετημένο πυροβολισμό θα έπεφτε νεκρή η διευθύντρια φωτογραφίας του Rust και θα τραυματιζόταν στον ώμο -ελαφρά, όπως αποδείχθηκε- ο σκηνοθέτης του φιλμ, Joel Souza. Η έκφραση «cold gun» (κρύο όπλο) που χρησιμοποίησε ο βοηθός σκηνοθέτη σηματοδοτεί το μοιραίο λάθος που οδήγησε στο χαμό της άτυχης Halyna Huchins.
Εξελήφθη από τον Baldwin σαν άδεια να τραβήξει ελεύθερα τη σκανδάλη σε ένα άσφαιρο περίστροφο, εφόσον αυτή την πληροφόρηση είχε από τον βοηθό σκηνοθέτη.
Φαίνεται όμως ότι η υπεύθυνη οπλισμού του Rust είχε τοποθετήσει τρία περίστροφα σε ένα μικρό συρόμενο πάγκο, για τις ανάγκες του γυρίσματος.
Πιθανότατα όμως χωρίς να έχει επισημάνει με κάποιο τρόπο (ή να μην γνώριζε και η ίδια) ότι τουλάχιστον ένα από τα όπλα ήταν γεμάτο με 3 κανονικές σφαίρες.
Η σκηνή που γυριζόταν τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν σε εσωτερικό χώρο, μέσα σε ένα από τα ξύλινα κτίρια του σκηνικού.
Ο βοηθός σκηνοθέτη πήρε, προφανώς στην τύχη ένα από τα 3 περίστροφα που βρίσκονταν στο καροτσάκι του οπλονόμου του Rust και το έδωσε στον Alec Baldwin.
Κι εκείνος σκότωσε την 42χρονη Halyna Huchins και τραυμάτισε στον ώμο να τραυματιστεί τον σκηνοθέτη της ταινίας Joel Souza.

Συντετριμμένος ο Baldwin

Η παραγωγή της ταινίας σταμάτησε αμέσως και ο Alec Baldwin δήλωσε την Παρασκευή 22/10 συντετριμμένος από τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας.
«Δεν έχω λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό ατύχημα όπου σκοτώθηκε η Halyna Hutchin» έγραψε στο Twitter ο 63χρονος σταρ. «Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομική έρευνα για το πώς μπορεί να συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγο (της Halyna Hutchin) για να του προσφέρω υποστήριξη, στον ίδιο και την οικογένειά του», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και η έρευνα παρέμεινε ανοιχτή, ενώ ο Alec Baldwin έδωσε οικειοθελώς κατάθεση στην αστυνομία για το συμβάν.

Το περιστατικό

Την Πέμπτη 21/10 ο Αμερικανός ηθοποιός πυροβόλησε και σκότωσε, προφανώς κατά λάθος, την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Halyna Hutchins και τραυμάτισε τον Joel Souza, σκηνοθέτη της ταινίας γουέστερν που κινηματογραφούσαν στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού.
Ο Joel Souza πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε.
Η σφαίρα χτύπησε την Hutchins στο στήθος και τον Joel Souza που καθόταν πίσω της, στον ώμο, σύμφωνα με την ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη της κομητείας που κατατέθηκε στο Πλημμελειοδικείο της Σάντα Φε.
Ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Alec Baldwin το όπλο δεν γνώριζε ότι αυτό περιείχε πραγματικές σφαίρες, ανέφερε η ένορκη κατάθεση του ντετέκτιβ του γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε.
Βάσει εντάλματος έρευνας το οποίο εκδόθηκε από την αστυνομία της Σάντα Φε, το φονικό όπλο, μαζί με άλλα αντικείμενα από τον τόπο του εγκλήματος, όπως το «ματωμένο» πουκάμισο που φορούσε ο Baldwin για το ρόλο του, κατασχέθηκαν για περαιτέρω ανάλυση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης