Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed (Beige Book): Η οικονομία αναπτύχθηκε με ήπιο ρυθμό τον Σεπτέμβριο - Οι εφοδιαστικές διαταραχές επιβραδύνουν την ανάπτυξη

tags :
Fed (Beige Book): Η οικονομία αναπτύχθηκε με ήπιο ρυθμό τον Σεπτέμβριο - Οι εφοδιαστικές διαταραχές επιβραδύνουν την ανάπτυξη

Fed (Beige Book): Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ήπιο ρυθμό τον Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου

H αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ήπιο προς μέτριο ρυθμό τον Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με την έκθεση «Βeige Book» της Fed, αν και σε κάποιες περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες και των ελλείψεων εργαζομένων.
Η πλειονότητα των περιφερειών κατέγραψε αύξηση των καταναλωτικών δαπανών.
Ωστόσο, οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν σε πολλές περιφέρειες λόγω της αύξησης των τιμών και των χαμηλών αποθεμάτων.
Η μεταποίηση αναπτύχθηκε με ήπιο προς ισχυρό ρυθμό στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η απασχόληση ενισχύθηκε με ήπιο προς μέτριο ρυθμό τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η ζήτηση για εργαζομένους ήταν υψηλή.
Οι μισθοί σημείωσαν ισχυρή άνοδο στην πλειονότητα των περιφερειών της Fed.
Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με χαμηλή προσφορά εργαζομένων και ότι οι περισσότερες περιοχές της χώρας αναφέρουν σημαντικά αυξημένες τιμές.
Οι επιχειρήσεις άρχισαν να προσφέρουν υψηλότερους μισθούς για να προσελκύσουν ταλέντα και για να κρατήσουν τους υφιστάμενους εργαζομένους.
Στις περισσότερες περιφέρειες της Fed σημειώθηκαν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές, με ώθηση από την ισχυρή ζήτηση για αγαθά και πρώτες ύλες.
Kάποιες από τις περιφέρειες αναμένουν ότι οι αυξήσεις στις τιμές θα συνεχιστούν και άλλες προβλέπουν ότι θα μετριαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης