Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ericsson: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη γ΄ τριμήνου 2021 στα 665 εκατ. δολάρια

tags :
Ericsson: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη γ΄ τριμήνου 2021 στα 665 εκατ. δολάρια
Ericsson: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη γ΄ τριμήνου 2021

Η Ericsson ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου 2021 υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, με τις ισχυρές πωλήσεις εξοπλισμού 5G στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική, να αντισταθμίζουν την έντονη πτώση των πωλήσεων στην ηπειρωτική Κίνα.
Η εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 5,75 δισ. κορόνων (665 εκατ. δολάρια) σε σχέση με τα 5,35 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.
Οι πωλήσεις υποχώρησαν 2,1% στα 56,26 δισ. δολάρια καθώς οι πωλήσεις υποχώρησαν στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ παρατηρήθηκαν ορισμένες διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα στο τέλος του γ΄ τριμήνου, κάτι που θα συνεχίσει να ενέχει κινδύνους.
Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 4,86 δισ. κορόνων και πωλήσεις 58,3 δισ. κορόνων.
Η Ericssson προειδοποίησε ότι η απαγόρευση της Σουηδίας για τη χρήση συγκεκριμένων κινεζικών εξοπλισμών στη χώρα, μπορεί να φέρει πράξεις αντιποίνων, ενώ πρόσθεσε ότι ο πωλήσεις στην Κίνα εντός δικτύων και ψηφιακών υπηρεσιών, μειώθηκαν κατά 3,6 δισ. Κορόνες στο έτος.
"Ως συνέπεια του μειωμένου ποσοστού της αγοράς στην ηπειρωτική Κίνα, σχεδιάζουμε να αλλάξουμε το μέγεθος του οργανισμού πωλήσεων και παράδοσης στη χώρα, ξεκινώντας από το δ΄ τρίμηνο”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Borje Ekholm.
Συνολικά οι πωλήσεις διαδικτυακού εξοπλισμού μειώθηκαν 3% σε ετήσια βάση.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης