Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η σειρά Squid Game θα αποφέρει σχεδόν 900 εκατ. δολ. στη Netflix

Η σειρά Squid Game θα αποφέρει σχεδόν 900 εκατ. δολ. στη Netflix
Η σειρά Squid Game θα αποφέρει σχεδόν 900 εκατ. δολάρια στη Netflix

Η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Netflix «Squid Game» φέρεται ότι θα αποφέρει σχεδόν 900 εκατ. δολάρια στην εταιρεία, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που εξέτασε το Bloomberg, όπως γράφει το CNBC.
Η είδηση έρχεται λίγες μέρες αφότου η εταιρεία ανέφερε ότι η νοτιοκορεάτικη σειρά έγινε η δημοφιλέστερη σειρά που έχει κυκλοφορήσει, ξεπερνώντας τους 111 εκατ. θεατές διεθνώς από την κυκλοφορία της στις 17 Σεπτεμβρίου. Το "Squid Game" ξεπέρασε το "Bridgerton", το οποίο έφτασε σε περίπου 82 εκατ. νοικοκυριά μέσα στις πρώτες 28 ημέρες στην πλατφόρμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το "Squid Game" κόστισε στο Netflix μόλις 21,4 εκατ. δολάρια για την παραγωγή του.
Το Bloomberg ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι 132 εκατ. άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον δύο λεπτά της σειράς κατά τη διάρκεια των 23 ημερών από την έναρξη προβολής της. Η Netflix εκτιμά ότι το 89% των ανθρώπων που ξεκίνησαν τη σειρά, παρακολούθησαν τουλάχιστον ένα επεισόδιο.
Το "Squid Game" είναι μια σειρά που ακολουθεί διαγωνιζόμενους καθώς αγωνίζονται σε μια σειρά παιδικών παιχνιδιών με την ελπίδα να κερδίσουν χρήματα και να εξοφλήσουν τα υπέρογκα χρέη τους. Σημειώνεται πως οι διαγωνιζόμενοι σκοτώνονται αν χάσουν ένα παιχνίδι.
Η Netflix έχει επενδύσει πολύ στη διεθνή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας σε ξενόγλωσσες σειρές όπως το "Money Heist".
Η εταιρεία ανέφερε νωρίτερα φέτος ότι σχεδιάζει να δαπανήσει 500 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη περιεχομένου στη Νότια Κορέα, όπου οι συνδρομητές επί πληρωμή ξεπέρασαν τους 3,8 εκατ. στο τέλος του περασμένου έτους.
Άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Disney, έχουν επίσης εντείνει τις προσπάθειες παραγωγής στην Ασία και στο εξωτερικό, όπου το κόστος παραγωγής είναι συχνά φθηνότερο από ό, τι στις ΗΠΑ.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης