Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Amazon σχεδιάζει 150.000 προσλήψεις για την περίοδο των γιορτών

tags :
Η Amazon σχεδιάζει 150.000 προσλήψεις για την περίοδο των γιορτών
H εταιρεία ανακοίνωσε 100.000 εποχικές θέσεις εργασίας, αφού είχε ήδη ενισχύσει το προσωπικό εν μέσω της πανδημίας

Η Amazon δήλωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να προσλάβει 150.000 εποχικούς υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια των γιορτών, καθώς ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου προετοιμάζεται για μια περίοδο αγορών που αναμένεται να χαρακτηριστεί από υψηλή ζήτηση και πονοκέφαλο ως προς την προσφορά.
Πέρυσι, η εταιρεία ανακοίνωσε 100.000 εποχικές θέσεις εργασίας, αφού είχε ήδη ενισχύσει το προσωπικό εν μέσω της πανδημίας.
Το σχέδιο πρόσληψης της Amazon έρχεται κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης έλλειψης εργατικού δυναμικού και αυξημένων συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες που οδήγησαν τις εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς για να προσελκύσουν εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου αγορών στο τέλος του έτους.
Τον περασμένο μήνα, η Amazon αύξησε τον μέσο αρχικό μισθό της στη χώρα σε περισσότερα από 18 δολάρια την ώρα.
Οι εποχιακοί ρόλοι θα περιλαμβάνουν μπόνους έως και 3.000 δολάρια και επιπλέον 3 δολάρια ανά ώρα ανάλογα με τις βάρδιες, και η Αριζόνα, η Καλιφόρνια, το Κολοράντο, η Φλόριντα, η Τζόρτζια και το Ιλινόις είναι μεταξύ των πολιτειών που θα έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό εποχικών θέσεων εργασίας, είπε η Amazon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης