Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι παμπ στη Βρετανία δοκιμάζουν το σπρέι που θα αχρηστεύει την κοκαΐνη πάνω από τις επιφάνειες

Οι παμπ στη Βρετανία δοκιμάζουν το σπρέι που θα αχρηστεύει την κοκαΐνη πάνω από τις επιφάνειες
Προφανώς, η σκόνη θα κολλήσει στην ψεκασμένη επιφάνεια, η οποία, με τη σειρά της, θα δυσκολέψει την εισπνοή της

Η εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών στα μαγαζιά της Βρετανίας προβληματίζει όλο και περισσότερο αρχές και ιδιοκτήτες. Ιδιαίτερα σε παμπ και κλαμπ η χρήση κοκαΐνης αποτελεί μία μόνιμη συνθήκη. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μία τέτοια πρόκληση οι ιδιοκτήτες άρχισαν να δοκιμάζουν ένα σπρέι κατά της κοκαΐνης» σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη λήψη ναρκωτικών στα καταστήματά τους.

Το προϊόν ονομάζεται BLOKit και υποτίθεται ότι καλύπτει μια επιφάνεια όπως το κάθισμα τουαλέτας ή τον νιπτήρα με μια αόρατη μεμβράνη που καθιστά τη συλλογή γραμμών… λίγο περίπλοκη υπόθεση.

Προφανώς, η σκόνη θα κολλήσει στην ψεκασμένη επιφάνεια, η οποία, με τη σειρά της, θα δυσκολέψει την εισπνοή της. Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι αν εν τέλει οι χρήστες καταφέρουν να λάβουν την κοκαΐνη θα μείνουν για πολλές ώρες με μία «αηδιαστική» γεύση που διαρκεί για ώρες, καταστρέφοντας πρακτικά την εμπειρία.

Η μέθοδος ήδη αμφισβητείται δεόντως

Το σπρέι δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σε 24 παμπ γύρω από το Ντάρλινγκτον, στη βορειοανατολική Αγγλία.

Αλλά ορισμένοι ειδικοί αμφισβήτησαν την χρήση του ως χάσιμο χρόνου. Σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να σνιφάουν από τα κλειδιά, τη γωνία της τραπεζικής τους κάρτας ή να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους ως επιφάνεια.

Ανώτερος επιστήμονας στον οργανισμό δοκιμών ναρκωτικών The Loop, ρώτησε: «Υπάρχει κάποιος που σνιφάρει από τουαλέτες όταν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα smartphone;». Συνέχισε λέγοντας στον Vice:
«Τα κλειδιά είναι τόσο ευρέως γνωστά ως εργαλείο δοσολογίας κοκαΐνης που έχουν γίνει μονάδα μέτρησης στην αργκό των ναρκωτικών.

Ο Adam Waugh, ο οποίος εργάζεται για την Psycare UK, μια φιλανθρωπική οργάνωση για τη μείωση των βλαβών από τα ναρκωτικά, αμφισβήτησε επίσης την αποτελεσματικότητα του σπρέι.
«Αυτό είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά τεχνάσματα που έχει προταθεί από την αστυνομία ως λύση στη μείωση της χρήσης ναρκωτικών σε μαγαζιά

Το πρόβλημα είναι ότι καμία από αυτές τις πρωτοβουλίες δεν μειώνει τη βλαβερή χρήση ναρκωτικών, στην καλύτερη περίπτωση την εκτοπίζει. Στην πραγματικότητα κινδυνεύουν να αποσπούν την προσοχή από πολιτικές που μπορούν να σώσουν ζωές».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης