Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Την κατασκευή νέου πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού ανακοινώνει ο Johnson

Μ. Βρετανία: Την κατασκευή νέου πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού ανακοινώνει ο Johnson
Στόχος η ενεργειακή ασφάλεια της Μεγάλης Βρετανίας
Σχετικά Άρθρα

Την κατασκευή ενός νέου πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση του Boris Johnson με απώτερο στόχο την ενεργειακή ασφάλεια της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας The Telegraph, η βρετανική κυβέρνηση προτίθεται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέου πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού πριν από τις εκλογές του 2024, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας («Net Zero»).
«Επιδιώκουμε να εγκριθεί τουλάχιστον άλλο ένα έργο μεγάλης κλίμακας για την ηλεκτροπαραγωγή μέσω πυρηνικού σταθμού «τα επόμενα λίγα χρόνια, προκειμένου να ενισχυθεί η ενεργειακή ασφάλεια και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, το πιθανότερο είναι να αποφασιστεί να χρηματοδοτηθεί το σχέδιο για την κατασκευή του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου Sizewell C, στο Suffolk, στην ανατολική Αγγλία, που προτείνει η EDF Energy.
Σημειώνεται πως ο Johnson έχει θέση ως στόχο να παράγεται και να καταναλώνεται «καθαρή ενέργεια» ως το 2035, στο πλαίσιο των στόχων της για την κλιματική ουδετερότητα, τη δραστική μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης