Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δικαστικό «μπλόκο» στη Καλιφόρνια για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στις φυλακές

ΗΠΑ: Δικαστικό «μπλόκο» στη Καλιφόρνια για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στις φυλακές
Η Ένωση των Εργαζόμενων στις φυλακές της Καλιφόρνιας (CCPOA) αντιτάχθηκε νομικά στο μέτρο υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλη την πολιτεία
Σχετικά Άρθρα
Αμερικανός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου το εκτελεστικό διάταγμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που απαιτούσε από τους εργαζόμενους στις φυλακές της Καλιφόρνια να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 και τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Epoch Times την Κυριακή 17 Οκτωβρίου.
Ο δικαστής της κομητείας Kern, Bernard Barmann, εξέδωσε προσωρινή εντολή αναστολής του μέτρου καθώς το δικαστήριο εξετάζει το αίτημα αυτό να κριθεί αντισυνταγματικό και την αναίρεση της προσωρινής διαταγής.
Θα συνεχίσει να ισχύει για άλλους υπαλλήλους που εργάζονται σε κρατικές φυλακές οι οποίες διαθέτουν εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Το αίτημα 

Η Ένωση των Εργαζόμενων στις φυλακές της Καλιφόρνιας (CCPOA) αντιτάχθηκε στο μέτρο υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλη την πολιτεία.
Το σωματείο εκπροσωπεί περίπου 28.000 εργαζόμενους σε όλη την επικράτεια.
«Η υποχρεωση καθολικού εμβολιασμού του προσωπικού, αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι έρχεται σε αντίθεση με τη δραματική μείωση των ποσοστών μόλυνσης από τον COVID-19 στις φυλακές, και γενικά σε ολόκληρη την πολιτεία, τους τελευταίους μήνες», ανέφερε η CCPOA στο αίτημα αναίρεσης που κατέθεσε.
«Το Δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει ενάντια στο αίτημα των εναγόντων να υποβληθεί στο προσωπικό υποχρεωτικό εμβολιασμό», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες αναμενεται ασκήσουν έφεση στην εν λόγω απόφαση.

Υγειονομικές υπηρεσίες

«Στις 19 Αυγούστου 2021, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια (CDPH) εξέδωσε εντολή σε εργαζόμενους στις πολιτειακές υπηρεσίες που παρέχουν υπηρεσίες φύλαξης ή υγειονομικής περίθαλψης σε κρατούμενους για να καταθέσουν το πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού κατά του COVID-19 έως τις 14 Οκτωβρίου 2021, εκτός εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για εξαίρεση λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων  ή ειδικών ιατρικών λόγων», σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Καλιφόρνια (CDCR).

Κρούσματα και θάνατοι

Μια έκθεση του CDCR σημείωσε ότι από τις 10 Σεπτεμβρίου, 240 κρατούμενοι και 39 υπάλληλοι στην Καλιφόρνια πέθαναν από τη νόσο COVID-19.
Συνολικά επιβεβαιώθηκαν 50.991 συνολικά κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ κρατουμένων και εργαζομένων.
Τις τελευταίες 14 ημέρες, ωστόσο, έχουν αναφερθεί μόλις 178 νέα κρούσματα.
Ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων οδήγησε στην ταχεία απελευθέρωση πολλών κρατουμένων από την Καλιφόρνια.
Τον Απρίλιο του 2020 «απελευθερώθηκαν σχεδόν 3.500 έγκλειστοι που εκτίουν ποινή για μη βίαια αδικήματα, οι οποία δεν χρειάζεται να εγγραφούν ως σεξουαλικοί πραβάτες ενώ είχαν υπόλοιπο ποινής τους 60 ημέρες ή λιγότερο».

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί από την Πυροσβεστική έως τα Σχολεία

Η Καλιφόρνια συνεχίζει να διευρύνει τις ομάδες όπου είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.
Ο κυβερνήτης Gavin Newsom, από το κόμμα τωνν Δημοκρατικών, ανακοίνωσε ότι ο εμβλιασμός είναι υποχρεωτικός για όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένων τνων πυροσβεστών και των αστυνομικών.
Όσοι δεν εμβολιαστούν  πρέπει να πραγματοποιούν διαγνωστικά τεστ για να αποφύγουν την απόλυση.
Νωρίτερα τον Οκτώβριο, η Newsom ανακοίνωσε επίσης ότι μαθητές ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία στα δημόσια σχολεία μόλις τα εμβόλια λάβουν την έγκριση του FDA για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης