Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρυσήμαντη προειδοποίηση Bailey (BoE): Ο πληθωρισμός θα διαρκέσει περισσότερο εξαιτίας των υψηλών τιμών ενέργειας

Βαρυσήμαντη προειδοποίηση Bailey (BoE): Ο πληθωρισμός θα διαρκέσει περισσότερο εξαιτίας των υψηλών τιμών ενέργειας

Θα πρέπει να δράσουμε για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, δήλωσε ο διοικητής της BoE Andrew Bailey – Θα ανοίξει το χορό αύξησης των επιτοκίων;

Σχετικά Άρθρα

 Η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να ενεργήσει με άμεσο τρόπο προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του πληθωρισμού, δήλωσε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 ο επικεφαλής της BoE Andrew Bailey, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, επισημαίνοντας ότι η τρέχουσα εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια αυξάνει τις πιθανότητες οι πληθωριστικές πιέσεις να διατηρηθούν επί μακρόν.

Τα προβλήματα στην προσφορά

«Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να λύσει προβλήματα από την πλευρά της προσφοράς, αλλά θα πρέπει να δράσει και πρέπει να το πράξει εάν βλέπουμε κίνδυνο ιδιαίτερα για τις μεσοπρόθεσμες πληθωριστικές τάσεις», δήλωσε ο Bailey.
Η αγορά στοιχηματίζει ότι η BOE θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια τους τελευταίους μήνες του 2021 και θα φτάσει το επιτόκιο αναφοράς της στο 1% μέχρι το τέλος του 2022 από το τρέχον χαμηλό του 0,1%.
Το MPC (η επιτροπή για τα επιτόκια) θα πραγματοποιήσει δύο ακόμη συνεδριάσεις πολιτικής πριν από το τέλος του έτους.

Πάνω από 4% η πληθωρισμός

«Και αυτός είναι ο λόγος που εμείς στην Τράπεζα της Αγγλίας δώσαμε σήμα, και αυτό είναι ένα άλλο τέτοιο μήνυμα, ότι θα πρέπει να δράσουμε», είπε.
Η BoE δήλωσε ότι ο πληθωρισμός της Βρετανίας πρόκειται να ξεπεράσει το 4%, υπερδιπλάσιο από τον στόχο του, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανοίγει ξανά και η τιμή της ενέργειας εκτινάσσεται.

Αγορά εργασίας

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι η BoE μπορεί να γίνει η πρώτη από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου που θα αυξήσει τα επιτόκια, αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2022.
Ο Bailey είπε ότι η ζήτηση για εργαζόμενους στη Βρετανία ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, ενώ ο αριθμός των νεότερων και μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων που εγκαταλείπουν την αγορά εργασίας έχει αυξηθεί.
«Ανησυχώ όσον αφορά την αύξηση της προσφοράς εργασίας», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης