Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένοπλοι απήγαγαν 17 Αμερικανούς ιεραποστόλους στην Αϊτή – Συναγερμός στο State Department

Ένοπλοι απήγαγαν 17 Αμερικανούς ιεραποστόλους στην Αϊτή – Συναγερμός στο State Department
Μετά από χρόνια πολιτικού χάους στην Αϊτή έχει ξεσπάσει κύμα απαγωγών ενώ η πρωτεύουσα της χώρας σχεδόν ελέγχεται από συμμορίες

Ένοπλοι απήγαγαν 17 Αμερικανούς ιεραποστόλους στο Πορτ – ο –Πρενς, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας της Αϊτής στους New York Times.
Οι λεπτομέρειες είναι ελάχιστες προς το παρόν.
Οι ιεραπόστολοι είναι μέρος μιας χριστιανικής ομάδας βοήθειας με έδρα το Οχάιο με την ονομασία Christian Aid Ministries, που επιβεβαίωσε πως οι ιεραπόστολοί της απήχθησαν στην Αϊτή από ένοπλα μέλη συμμορίας.
Ένας εκ των ιεραποστόλων φέρεται να έχει στείλει ειδοποίηση για την απαγωγή αλλά εξετάζεται η αυθεντικότητα του μηνύματος.

Συναγερμός στην Ουάσινγκτον

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι είναι ενήμερος για τις αναφορές και διενεργούνται σχετικές έρευνες.
«Η ευημερία και η ασφάλεια των Αμερικανών πολιτών στο εξωτερικό είναι μία από τις υψηλότερες προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών.
Γνωρίζουμε αυτές τις αναφορές», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Μετά από χρόνια πολιτικού χάους στην Αϊτή έχει ξεσπάσει κύμα απαγωγών ενώ η πρωτεύουσα της χώρας σχεδόν ελέγχεται από συμμορίες.
Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2021, αναφέρθηκαν 328 απαγωγές στην αστυνομία της Αϊτής, έναντι 234 για όλο το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.
Η βία κλιμακώθηκε μετά τη δολοφονία του προέδρου της Αϊτής Jovenel Moise τον Ιούλιο και τον καταστροφικό σεισμό τον Αύγουστο με περισσότερους από 2.000 νεκρούς.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden έχει άλλη μία σοβαρή κρίση να διαχειριστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης