Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν αγοράζουν μικρά κορίτσια και θηλυκά μωρά, να τα μεγαλώσουν για σεξουαλικές σκλάβες

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν αγοράζουν μικρά κορίτσια και θηλυκά μωρά, να τα μεγαλώσουν για σεξουαλικές σκλάβες
Ταλιμπάν «αγοράζουν μικρές νύφες και θηλυκά μωρά για να τα μεγαλώσουν ως σκλάβες του σεξ, προσφέροντας από 950 ως 2.500 ευρώ στους απελπισμένους από την ένδεια Αφγανούς γονείς ή τα ανταλλάσσουν με ζώα και όπλα

Aδίστακτοι Ταλιμπάν εκμεταλλεύονται την εξαθλίωση, μέσα στην οποία ζουν πολλοί Αφγανοί και αγοράζουν κορίτσια από 1 ετών μωρά, αντί 950 ευρώ, προκειμένου να τα μεγαλώσουν για σκλάβες του σεξ.
Οργήπροκαλούν οι πληροφορίες που έρχονται από το Αφγανιστάν και μιλούν για το παιδικό παζάρι που έχουν στήσει μαχητές πάνω στην απελπισία της ένδειας, στην οποία περιήλθαν πολίτες των φτωχώτερων περιοχών του Αφγανιστάν, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών και των δυτικών συμμάχων τους.
Με τα Ηνωμένα Έθνη να θεωρούν ότι ο μισός πληθυσμός των 18 εκατομμυρίων της χώρας υφίσταται ήδη τις συνέπειες μιας βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης, μαχητές των Ταλιμπάν φέρεται πως «αγοράζουν μικρές νύφες και θηλυκά μωρά για να τις μεγαλώσουν ως σκλάβες του σεξ προσφέροντας από 950 ως 2.500 ευρώ στους απελπισμένους από την ένδεια Αφγανούς γονείς.
Τα παιδιά αυτά προορίζονται για «νύφες» των μαχητών, που στην δική τους περίπτωση, δεν είναι τίποτα περισσότερο από σεξουαλικές σκλάβες.
Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, πληρώνουν το… «είδος» με ζώα και όπλα.
Έχουν μάλιστα στοχοποιήσει τις αγροτικές κοινότητες του Αφγανιστάν, που υποφέρουν περισσότερο από την μπότα της μαχητικής ομάδας και χτυπούν ανελέητα.
Η πρακτική λέγεται ότι είναι τόσο διαδεδομένη στις περιοχές αυτές κοντά στην Καμπούλ, που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας μετά την πτώση της κυβέρνησης και την οικονομική κατάρρευση.

Διαστάσεις επιδημίας η αγορά κοριτσιών

Πηγές ανέφεραν ότι οι Ταλιμπάν λυμαίνονται χωριά στην επαρχία Γκούρ κοντά στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ.
«Η φτώχεια, η ανεργία και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην επαρχία Γκούρ, για παράδειγμα, έχουν οδηγήσει σε γάμους παιδιών και πολλές οικογένειες με αντάλλαγμα χρήματα, όπλα ή ζώα αφήνουν τα κορίτσια τους ακόμη και από τα 7 ή 8 τους χρόνια να παντρευτούν μεσήλικες», είπε πηγή σε τοπικό πρακτορείο.
Ο γάμος νεαρών κοριτσιών με μεσήλικες στο Αφγανιστάν είναι επαρκώς τεκμηριωμένος και συχνά δικαιολογείται χρησιμοποιώντας στρεβλές εκδόσεις του Ισλάμ.
Η Habiba Jamsidi, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών στο δυτικό Αφγανιστάν, είπε ότι οι γυναίκες, ο μισός πληθυσμός της χώρας αντιμετωπίζεται απάνθρωπα.
Ένας από τους λόγους πίσω από το ζήτημα του παιδικού γάμου είναι η έλλειψη «σωστής επίγνωσης του ρόλου και της θέσης των γυναικών».
Οι βάναυσοι, καταπιεστικοί και σεξιστικοί νόμοι που θεσπίστηκαν από τους Ταλιμπάν στη δεκαετία του '90 επανέρχονται σε ισχύ, σε μια προσπάθεια να καταπνίξουν κάθε προσπάθεια αντίδρασης, ιδιαίτερα από τις γυναίκες, ενώ εμπλέκονται σε αψιμαχίες με τους φαύλους φονταμενταλιστές του ISIS-K που επιδιώκουν να θεμελιώσουν μια βάση στην περιοχή μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν, και προσπαθούν να εδραιωθούν στην εξουσία, ενώ παρατάξεις όπως το δίκτυο Haqqani, τους αμφισβητούν, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα μίνι κράτος στο βόρειο τμήμα της χώρας και όπως επιβεβαιώθηκε σκοτώνονται μεταξύ τους σε εκδικητικές δολοφίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης