Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Πάνω από 200.000 διαδηλωτές στην αντιφασιστική κινητοποίηση στη Ρώμη – Salvini: Ευτυχώς δεν υπάρχουν φασίστες σήμερα

Ιταλία: Πάνω από 200.000 διαδηλωτές στην αντιφασιστική κινητοποίηση στη Ρώμη – Salvini: Ευτυχώς δεν υπάρχουν φασίστες σήμερα
Το κύριο αίτημα, που ακούστηκε από την εξέδρα της πλατείας Σαν Τζοβάνι, ήταν η άμεση διάλυση όλων των κομμάτων και οργανώσεων που συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με τον φασισμό
Σχετικά Άρθρα

Διακόσιες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν το Σάββατο (16/10/2021) στην Ρώμη στην κινητοποίηση των τριών μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων, Cgil, Cisl και Uil, σύμφωνα με τα στοιχεία των οργανωτών.
Το κύριο αίτημα, που ακούστηκε από την εξέδρα της πλατείας Σαν Τζοβάνι, ήταν η άμεση διάλυση όλων των κομμάτων και οργανώσεων που συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με τον φασισμό.
Μεταξύ των άλλων, στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Enrico Letta, ο Giuseppe Conte, πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio.
«Λέμε όχι στους φασισμούς, ναι στην εργασία, στην ασφάλεια και στα δικαιώματα», τόνισαν οι επικεφαλής των ιταλικών συνδικάτων.
«Μιλάμε για μια κινητοποίηση που όχι μόνον δεν είναι μεροληπτική, αλλά η οποία υπερασπίζει τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της χώρας», πρόσθεσε ο Mauricio Landini, γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil.
Πρόκειται για τη συνδικαλιστική οργάνωση στα γραφεία της οποίας, πριν μια εβδομάδα, εισήλθαν και προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές, νεοφασιστικά στοιχεία.

Salvini: Δεν υπάρχουν φασίστες σήμερα

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini,o οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την κινητοποίηση, δήλωσε πως δεν υπάρχουν φασίστες σήμερα.
«Ευτυχώς, πλέον δεν υπάρχουν φασίστες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Salvini προσθέτοντας πως «για την Ευρώπη, ο μόνος, πραγματικός κίνδυνος είναι η ισλαμική τρομοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement