Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το εγκώμιο της Merkel από τον Erdogan: Καθοριστικός ο ρόλος της σε όλες τις περιφερειακές κρίσεις, έβρισκε πάντα λύσεις

Το εγκώμιο της Merkel από τον Erdogan:  Καθοριστικός ο ρόλος της σε όλες τις περιφερειακές κρίσεις, έβρισκε πάντα λύσεις
Θετικά σχόλια από τον Τούρκο πρόεδρο για τη Γερμανίδα καγκελάριο κατά την αποχαιρετιστήρια επίσκεψή της στην Κωνσταντινούπολη
Σχετικά Άρθρα

Το εγκώμιο της Angela Merkel έπλεξε ο Recep Tayyip Erdogan κατά την αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Τουρκία.
«Έχουμε δημιουργήσει έναν στενό διάλογο βασισμένο στον αμοιβαίο σεβασμό με την αξιότιμη φίλη μου κ. Merkel μετά την έναρξη της θητείας της το 2005», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Erdogan τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια, η Γερμανίδα καγκελάριος επεδείκνυε πάντα μία προσέγγιση συνετή και βασισμένη σε λύσεις.
Ο Τούρκος πρόεδρος επαίνεσε επίσης τη Merkel για τον καθοριστικό ρόλο σε διάφορες κρίσεις που πέρασε η ΕΕ τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Στενός διάλογος

«Ο στενός μας διάλογος συνέβαλε επίσης σημαντικά στην επίτευξη λύσεων σε περιφερειακά ζητήματα.
Η Merkel δεν απέφυγε ποτέ να αναλάβει πρωτοβουλίες για διάφορα ζητήματα από την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης έως την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη βόρεια Συρία.
Εξέφρασε δε την ελπίδα το έργο της Merkel να συνεχιστεί από την επόμενη γερμανική κυβέρνηση.
Ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία, η ξενοφοβία και οι διακρίσεις δυστυχώς παραμένουν τα κύρια προβλήματα της τουρκικής κοινότητας στην Ευρώπη, πρόσθεσε ο Erdogan.

Υποστήριξη στην Τουρκία

Από την πλευρά της η Merkel υπογράμμισε, πως είναι αναγκαιότητα για την ΕΕ να υποστηρίξει την Τουρκία στο θέμα του μεταναστευτικού και της εμπορίας ανθρώπων.
Η Άγκυρα και το Βερολίνο είναι σημαντικοί εμπορικοί εταίροι, με τη Γερμανία να είναι επικεφαλής της λίστας ως κορυφαίος εξαγωγικός και εισαγωγικός προορισμός εδώ και δεκαετίες.
Οι δύο χώρες μοιράζονται επίσης βαθιούς πολιτιστικούς δεσμούς λόγω της παρουσίας περίπου 5 εκατομμυρίων μεταναστών τουρκικής καταγωγής στη Γερμανί, όπως γράφει η Daily Sabah.

merkel_erdogan.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης