Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακραία μέτρα για Covid στις ΗΠΑ: Το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο ζητεί τη σύλληψη των ανεμβολίαστων φοιτητών!

Ακραία μέτρα για Covid στις ΗΠΑ: Το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο ζητεί τη σύλληψη των ανεμβολίαστων φοιτητών!
Οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Κολοράντο είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα και να κυκλοφορούν ανενόχλητοι στις εγκαταστάσεις του
Σχετικά Άρθρα

Αίσθηση προκαλεί η είδηση, πως το δημόσιο πανεπιστήμιο του Κολοράντο (CSU) θα ζητεί τη σύλληψη των φοιτητών του, που δεν υποβληθεί σε εμβολιασμό έναντι του Covid.
Το ίδιο το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωσή του διαψεύδει τις αναφορές αυτές, λέγοντας πως ζητεί τη σύλληψη μόνο όλων όσοι δεν πιστοποιούν την εμβολιαστική τους κατάσταση.
Οι ισχυρισμοί ότι οι φοιτητές έχουν απειληθεί με σύλληψη είναι «μια εσφαλμένη παρουσίαση της επικοινωνίας του πανεπιστημίου με τους φοιτητές», ανέφερε το CSU σε ανακοίνωσή του στις 11 Οκτωβρίου.

Οι επιστολές

Στις 27 Σεπτεμβρίου, το πανεπιστήμιο έστειλε επιστολές σε 1.325 φοιτητές που δεν είχαν παράσχει ακόμη πληροφορίες σχετικά με την εμβολιαστική τους κάλυψη ή δεν είχαν ζητήσει εξαίρεση.
Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 5% από περισσότερους από 27.000 φοιτητές του CSU.
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 900 από τους 1.325 φοιτητές έχουν απαντήσει στην επιστολή του πανεπιστημίου.
Ωστόσο μία επιστολή της 30ης Σεπτεμβρίου προς έναν φοιτητή, που εστάλη ηλεκτρονικά, ανέφερε ότι οι μη συμμορφούμενοι φοιτητές στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν ακόμη και να συλληφθούν, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.
Η επιστολή ανέφερε ότι η μη συμμόρφωση με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού «αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και την ευημερία της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Ισχύει άμεσα, για όλες τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου έως τις 14 Μαΐου 2022», αναφέρεται στην επιστολή.

Παίζοντας με τις λέξεις

«Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να βρίσκεστε σε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή ιδιοκτησία ή σε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό κτίριο, αυτό περιλαμβάνει - αλλά δεν περιορίζεται σε αυτά- αίθουσες διαμονής, δωμάτια, τραπεζαρίες, μαθήματα και άλλες εγκαταστάσεις στην πανεπιστημιούπολη», επισημαίνεται στην επιστολή.
«Αν βρεθείτε σε πανεπιστημιακή ιδιοκτησία ή σε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό κτίριο, μπορεί ακόμη και να συλληφθείτε για παράβαση και να αντιμετωπίσετε ποινές», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ο «αμεσότερος τρόπος» για την ακύρωση των πειθαρχικών μέτρων είναι η συμμόρφωση με την πανεπιστημιακή εντολή εμβολιασμού και απόδειξης της ιατρικής πράξης, σημειώνεται στην επιστολή.
Παίζοντας με τις λέξεις, το πανεπιστήμιο αναφέρει, πως δεν ζητεί τη σύλληψη ανεμβολίαστων φοιτητών αλλά όσοι θα είναι ανεμβολίαστοι ή δεν παράσχουν πληροφορίες για την εμβολιαστική τους κατάσταση θα θεωρηθεί πως καταπατούν τις εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης άρα θα συλληφθούν!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης