Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των κεντρικών γραφείων της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ

Κατάρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των κεντρικών γραφείων της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ

Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την πώληση του ακινήτου αυτού είναι μια ακόμα αναποδιά για την Evergrande, η οποία προσπαθεί να πουλήσει στοιχεία της προκειμένου να αποπληρώσει τους πιστωτές που της χτυπούν την πόρτα.

Η κρατική κινεζική εταιρεία Yuexiu Property αποσύρθηκε από μια προτεινόμενη συμφωνία ύψους 1,7 δις. δολαρίων για την αγορά του κτηρίου των κεντρικών γραφείων της China Evergrande Group στο Χονγκ Κονγκ, λόγω ανησυχιών για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για την πώληση του ακινήτου αυτού είναι μια ακόμα αναποδιά για την Evergrande, η οποία προσπαθεί να πουλήσει στοιχεία της προκειμένου να αποπληρώσει τους πιστωτές που της χτυπούν την πόρτα. Με υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δις. δολάρια, έχει ήδη χάσει τρεις γύρους πληρωμών τόκων επί διεθνών ομολόγων της.
Η Yuexiu ήταν κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας τον Αύγουστο για να αποκτήσει το 26 ορόφων China Evergrande Centre στην περιοχή Wan Chai του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τις πηγές.
Όπως η συμφωνία ναυάγησε καθώς το ΔΣ της Yuexiu τάχθηκε κατά της κίνησης λόγω ανησυχιών πως το χρέος της Evergrande θα δημιουργήσει δυνητικά επιπλοκές στην ομαλή ολοκλήρωση της συναλλαγής.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης