Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Οι δυνάμεις του διχασμού απειλούν την Ευρώπη - Έκκληση για ενότητα

Merkel: Οι δυνάμεις του διχασμού απειλούν την Ευρώπη - Έκκληση για ενότητα
Αιχμές Merkel για τη στάση της Πολωνίας
Σχετικά Άρθρα
Οι δυνάμεις του διχασμού απειλούν την Ευρώπη, προειδοποίησε η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, ενώ απηύθυνε έκκληση για περισσότερη ενότητα σε ολόκληρη την ήπειρο, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην απονομή βραβείου στην Ισπανία την Πέμπτη.
«Ας μην κοροϊδευόμαστε:
Φυγόκεντρες δυνάμεις δρουν στην ΕΕ εδώ και αρκετά χρόνια», τόνισε η Merkel μετά την παραλαβή του βραβείου Carlos V, λέγοντας ότι τέτοιες διχαστικές δυνάμεις προκύπτουν όταν η ΕΕ δεν εκπληρώnει τις υποσχέσεις της και οι κοινωνικές και οικονομικές διαφορές οξύνονται, μεταδίδει το Euractiv.
«Η Ευρώπη είναι τόσο ισχυρή όσο είναι ενωμένη», είπε.

Αιχμές για την Πολωνία

Χωρίς να κατονομάσει, η καγκελάριος, η οποία πρόκειται να εγκαταλείψει το αξίωμά της μετά από 16 χρόνια, πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα είχε πρόβλημα αν τα εθνικά συμφέροντα υπερκεράσουν την αμοιβαία επιτυχία της.
Το ανώτατο δικαστήριο της Πολωνίας αμφισβήτησε πρόσφατα την πρωτοκαθεδρία του δικαίου της ΕΕ, πυροδοτώντας τη συζήτηση ότι η Πολωνία θα μπορούσε μια μέρα να εγκαταλείψει το μπλοκ των 27 κρατών.
Η ενότητα είναι επίσης σημαντική για την αντιμετώπιση δυνάμεων εκτός ΕΕ, ανέφερε η Merkel.
«Το πώς αντιμετωπίζουμε την άνοδο της Κίνας ως οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής δύναμης… εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν η Ευρώπη μιλά πραγματικά με μία φωνή», σημείωσε η Merkel.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος πραγματοποιεί από σήμερα αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στο Βέλγιο.
Merkel-receives-award-in-Spain-800x450.jpg
EPA-EFE/Ballesteros

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης