Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άκυρο το πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid 19 σε Ισραήλ και Μπαχρέιν, για όποιον αρνηθεί την τρίτη δόση

Άκυρο το πιστοποιητικό εμβολιασμού Covid 19 σε Ισραήλ και Μπαχρέιν, για όποιον αρνηθεί την τρίτη δόση
Δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν θα χρειαστούν περαιτέρω αναμνηστικές δόσεις στο μέλλον για να θεωρηθεί ένα άτομο πλήρως εμβολιασμένο
Μόνο σε όσους κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid 19 θα δίνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε Ισραήλ και Μπαχρέιν, μετά και τις τελευταίες οδηγίες από τις εν λόγω κυβερνήσεις.
Σύμφωνα μάλιστα με τους επικριτές της πολιτικής αυτής, για να κρατήσει κάποιος το δικαίωμα της πρόσβασης σε εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα, θα πρέπει να λάβει και την τρίτη δόση.
Το ίδιο σχεδόν ισχύει και για όσους είχαν το Green Pass λόγω νόσησης, καθώς σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, η κάρτα ισχύει για έως και έξι μήνες από την ημερομηνία του τελευταίου πιστοποιητικού ανάρρωσης.
Όσοι έχουν αναρρώσει αλλά έχουν λάβει μόνο μία δόση εμβολίου πριν ή μετά την ανάρρωση, είναι επιλέξιμοι για ένα Green Pass που ισχύει μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους.
Όσοι έχουν λάβει μόνο μία δόση δεν είναι επιλέξιμοι για το Green Pass, ακόμη και αν είναι θετικοί σε PCR Test μετά τον εμβολιασμό.
Δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν θα χρειαστούν περαιτέρω αναμνηστικές δόσεις στο μέλλον για να θεωρηθεί ένα άτομο πλήρως εμβολιασμένο.

Έντονες οι αντιδράσεις

Η νέα πολιτική ώθησε πολλούς διαδηλωτές να βγουν στους ισραηλινούς δρόμους σε όλη τη χώρα, καθώς περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα διαβατήριά εμβολιασμού τους.
Αλλά το Ισραήλ δεν είναι η μόνη χώρα που υιοθετεί μια σκληροπυρηνική προσέγγιση στα διαβατήρια εμβολιασμού, καθώς το Μπαχρέιν άλλαξε επίσης την κατάσταση εμβολιασμού όσων πληρούν τις προϋποθέσεις για ενισχυτική δόση.
Από εκείνη την ημερομηνία, τα άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις για ενισχυτική δόση θα μειώσουν την κατάσταση του εμβολιασμού τους από την «Πράσινη Ασπίδα» στην «Κίτρινη Ασπίδα» στο ψηφιακό διαβατήριο εμβολίων του βασιλείου, στην εφαρμογή BeAware για κινητά, εάν δεν λάβουν αναμνηστική δόση.

Προβλήματα και στις ΗΠΑ

Το θέμα των ενισχυτικών δόσεων έχει διχάσει και τους επαγγελματίες υγείας και ειδικούς στις ΗΠΑ.
Την Τρίτη, επιστήμονες του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δήλωσαν ότι δεν παίρνουν σαφή στάση ως προς την πρόταση έγκρισης ενισχυτικών εμβολίων της Moderna, αφού η εταιρεία σημείωσε μειωμένη αποτελεσματικότητα έναντι της λοίμωξης COVID-19.
Το προσωπικό του FDA είπε ότι το εμβόλιο και τα άλλα δύο που εγκρίθηκαν για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να αντέχουν έναντι σοβαρών ασθενειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης