Διεθνή

Ρεκόρ καταγράφουν οι αυτοκτονίες παιδιών εν μέσω πανδημίας στην Ιαπωνία

Ρεκόρ καταγράφουν οι αυτοκτονίες παιδιών εν μέσω πανδημίας στην Ιαπωνία
Ο αριθμός είναι υψηλότερος κατά περίπου 100 αυτοκτονίες συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά
Σχετικά Άρθρα

Τον υψηλότερο αριθμό αυτοκτονιών παιδιών εδώ και 40 χρόνια, από όταν άρχισε η τήρηση σχετικών στατιστικών στοιχείων, καταγράφει η Ιαπωνία.
Καθώς η πανδημία κορωνοϊού οδήγησε στο κλείσιμο των σχολείων και την διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων στις αίθουσες διδασκαλίας πέρυσι, 415 παιδιά δημοτικού έως και λυκείου, αυτοκτόνησαν σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Παιδείας.
Ο αριθμός είναι υψηλότερος κατά περίπου 100 αυτοκτονίες συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά και είναι επίσης υψηλότερος από την έναρξη της τήρησης αρχείων το 1974, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Asahi.

Μαύρο ρεκόρ 

Στη έρευνα του υπουργείο επισημαίνεται επίσης ότι ένας αριθμός - ρεκόρ παιδιών, πάνω από 196.127, απουσίασαν από το σχολείο για 30 ή περισσότερες ημέρες ενώ επισημαίνεται ότι οι αλλαγές στο σχολικό και το οικιακό περιβάλλον λόγω της πανδημίας είχαν τεράστιο αντίκτυπο στη συμπεριφορά των παιδιών.
Η αυτοκτονία βέβαια, έχει μακρά ιστορία στην Ιαπωνία ως τρόπος αποφυγής του αισθήματος ντροπής ή για λόγους ανέντιμης συμπεριφοράς.
Το δε ποσοστό αυτοκτονιών στην Ιαπωνία είναι εδώ και καιρό το υψηλότερο μεταξύ των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών στον κόσμο (G7).
Μια εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου είχε οδηγήσει στην μείωση των αυτοκτονιών κατά 40% σε διάστημα 15 ετών.
Εν μέσω της πανδημίας όμως, οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν το 2020 μετά από μια δεκαετία σταθερής πτώσης, με τον αριθμό των γυναικών που δίνουν τέλος στη ζωή τος να αυξάνεται εν μέσω του συναισθηματικού και οικονομικού άγχους που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού και οι επιπτώσεις αυτές.
Ο αριθμός των ανδρών που αυτοκτόνησαν ήταν αισθητά μικρότερος.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης