Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυξάνονται οι short θέσεις κατά της στερλίνας - Επενδυτές ποντάρουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας κάνει λάθος

Αυξάνονται οι short θέσεις κατά της στερλίνας - Επενδυτές ποντάρουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας κάνει λάθος
"Εάν η BOE συσφίξει την πολιτική της θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ γρήγορα ως λάθος"
Τα στοιχήματα έναντι της στερλίνας εντείνονται εν μέσω εικασιών ότι τυχόν προσπάθειες της Τράπεζας της Αγγλίας να περιορίσει τον πληθωρισμό θα επηρεάσουν αρνητικά τις προοπτικές ανάπτυξης και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Ειδικότερα, μεγάλη μερίδα επενδυτών αύξησαν τα στοιχήματα τους στην πτώση της στερλίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission.
Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές της Canadian Imperial Bank of Commerce, της RBC Europe και της Societe Generale προετοιμάζονται για την πτώση της στερλίνας στα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά στα τέλη του 2020.
Bets on pound declines rise at fastest pace since May 2019
Οι αποφάσεις της ΒοΕ στο επίκεντρο

Σύμφωνα με τις αγορές, πιθανότατα η Bank of England να κάνει λάθος πολιτικής.
Η προοπτική πολλών αυξήσεων των επιτοκίων προκαλεί ανησυχία ότι η ταχεία σύσφιξη της πολιτικής θα βλάψει την εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών που ήδη αντιμετωπίζουν τις αυξημένες τιμές ενέργειας και τις διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού.
«Όλα συμβαίνουν γρηγορότερα από τις προβλέψεις», δήλωσε ο Kit Juckes, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στη Societe Generale, ο οποίος βλέπει τη στερλίνα να πέφτει στα 1,32 δολάρια τις επόμενες εβδομάδες.
"Εάν η BOE συσφίξει την πολιτική της θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ γρήγορα ως λάθος".
Sentiment on the pound is near its most bearish since March
Τι δείχουν τα option

Οι επενδυτές option δείχνουν ότι όλοι αναμένουν ένα pullback στη στερλίνα, με τα συμβόλια τριών μηνών να σηματοδοτούν ότι το συναίσθημα είναι σχεδόν το πιο αρνητικό.
Σύμφωνα με την Bank of America, το φαινόμενο του υψηλού πληθωρισμού και της χαμηλής ανάπτυξης φαίνεται να πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το νόμισμα θα μπορούσε να κλείσει το έτος στα 1,37 δολ., σύμφωνα με τον αναλυτή της BofA, Kamal Sharma, προσθέτοντας ότι δεν είναι λίγοι που ανησυχούν για τη συμπίεση των πραγματικών εισοδημάτων που προκαλείται από τον υψηλό πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης