Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Κομμάτι από μετεωρίτη προσγειώθηκε δίπλα στο κεφάλι της την ώρα που κοιμόταν

Καναδάς: Κομμάτι από μετεωρίτη προσγειώθηκε δίπλα στο κεφάλι της την ώρα που κοιμόταν
Ο φωτογράφος Hao Qin αποθανάτισε τη στιγμή που μία πύρινη σφαίρα σκίζει τον ορίζοντα κερδίζοντας το βραβείο της «καλύτερης φωτογραφίας της μέρας»

Μία γυναίκα στον Καναδά θα πρέπει να νιώθει ιδιαίτερα τυχερή μιας και της ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι αλλά την γλίτωσε πολύ φτηνά. Η Ρουθ Χάμιλτον μάλλον θα πρέπει να ευχαριστεί τα τυχερά της αστέρια, αφού απέφυγε τον μετεωρίτη που χτύπησε στο μαξιλάρι της ενώ κοιμόταν.
Όπως αναφέρει η News York Post η γυναίκα κοιμόταν στο σπίτι της στο Γκόλντεν, μια πόλη στη νοτιοανατολική Βρετανική Κολούμπια, στις 4 Οκτωβρίου, όταν άκουσε έναν ισχυρό θόρυβο σαν έκρηξη και ένιωσε συντρίμμια στο πρόσωπό της.
«Μόλις πήδηξα και άναψα το φως, δεν μπορούσα να καταλάβω τι στο καλό είχε συμβεί», είπε η Hamilton σε καναδικά ΜΜΕ. Ένας αστυνομικός που ανταποκρίθηκε στην κλήση της 911 αναρωτήθηκε αν το τραχύ αντικείμενο που προσγειώθηκε στο μαξιλάρι της μπορεί να προήλθε από ένα κοντινό κατασκευαστικό έργο.
«Καλέσαμε το έργο Canyon για να δούμε αν έκαναν κάποια ανατίναξη και δεν το έκαναν. Ωστόσο ανέφεραν ότι είδαν ένα έντονο φως στον ουρανό που έσκασε και προκάλεσε κάποιες εκρήξεις», δήλωσε η γυναίκα.
«Η ζωή σας μπορεί να εξαφανιστεί ακόμα και όταν νομίζετε ότι είστε ασφαλείς στο κρεβάτι σας
«Έτρεμα και φοβήθηκα όταν συνέβη, νόμιζα ότι κάποιος είχε μπει μέσα στο σπίτι ή ακούστηκε κρότος ήταν όπλο ή κάτι τέτοιο. Είναι σχεδόν ανακούφιση όταν συνειδητοποιήσαμε ότι θα μπορούσε να έχει πέσει μόνο από τον ουρανό», πρόσθεσε.
Η ανακουφισμένη γυναίκα είπε ότι τα εγγόνια της πιστεύουν ότι ο μετεωρίτης είναι αρκετά κουλ οπότε σχεδιάζει να τον κρατήσει.
«Είμαι εντελώς έκπληκτη από το γεγονός ότι είναι ένα αστέρι που ήρθε από τον ουρανό. Είναι ίσως δισεκατομμύρια ετών», είπε, προσθέτοντας ότι το τρομακτικό περιστατικό της έδωσε μια νέα οπτική στη ζωή.
«Το μόνο πράγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι να πω ότι η ζωή είναι πολύτιμη και θα μπορούσε να εξαφανιστεί ανά πάσα στιγμή ακόμη και όταν νομίζετε ότι είστε ασφαλείς στο κρεβάτι σας», είπε η Hamilton. «Ελπίζω να μην το θεωρήσω ποτέ ξανά δεδομένο».

Όσο για την τρύπα που έμεινε στο σπίτι της, η Hamilton είπε ότι ελπίζει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό της να καλύπτει «εισβολείς από το διάστημα».

Μετεωρίτης πάνω από τη λίμνη Λουίζ στον Καναδά

Ο φωτογράφος Hao Qin αποθανάτισε τη στιγμή που μία πύρινη σφαίρα σκίζει τον ορίζοντα κερδίζοντας το βραβείο της «καλύτερης φωτογραφίας της μέρας» από τη NASA.
Και μάλλον αυτή η φωτογραφία είναι και η απόδειξη ότι η κα Hamilton δεν «φαντάστηκε» το κομμάτι που έπεσε στο κεφάλι της από το διάστημα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης