Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Το Sputnik V μπορεί να εγκριθεί έως το τέλος του χρόνου - Είναι καλό εμβόλιο

ΠΟΥ: Το Sputnik V μπορεί να εγκριθεί έως το τέλος του χρόνου - Είναι καλό εμβόλιο
Έως και το τέλος του έτους
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) μπορεί να εγκρίνει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V έως και το τέλος του έτους εάν η Μόσχα υπογράψει τα απαραίτητα νομικά έγγραφα τις επόμενες ημέρες, επεσήμανε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του Soumya Swaminathan.
«Υπάρχουν ορισμένα νομικά έγγραφα που πρέπει να υπογραφούν και από τα δύο μέρη προτού συνεχιστεί η διαδικασία και νομίζω ότι είμαστε σε αυτό το σημείο.
Οι ρωσικές Αρχές μάς διαβεβαίωσαν ότι αυτά τα έγγραφα θα υπογραφούν πολύ σύντομα και μόλις ολοκληρωθεί αυτό... η αξιολόγηση του φακέλου θα ξαναρχίσει, ο διάλογος θα ξαναρχίσει και στη συνέχεια θα προγραμματιστούν επιθεωρήσεις» διευκρίνισε σε συνέντευξή της στο Sputnik.
Η ίδια εξέφρασε τις ελπίδες να μπορέσει ο ΠΟΥ να στείλει τους εμπειρογνώμονες του στη Ρωσία το συντομότερο δυνατό για να επιθεωρήσουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής.
«Εάν συμβούν όλα αυτά εντός των επόμενων δύο ημερών, η διαδικασία θα επανεκκινήσει και είναι πολύ πιθανό ο έλεγχος να γίνει, επίσης, πριν από το τέλος του έτους και η διαδικασία να ολοκληρωθεί» συμπλήρωσε.
Αναφερόμενη στο ίδιο το εμβόλιο, το χαρακτήρισε «καλό».
«Το ελπίζουμε (σ.σ. να εγκριθεί) και είναι ένα καλό εμβόλιο από τα στοιχεία που έχουμε δει» επεσήμανε, ειδικότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης