Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυριακίδου (ΕΕ): Άμεση δράση ώστε να αντιμετωπιστεί ο δισταγμός για τη χορήγηση των εμβολίων

Κυριακίδου (ΕΕ): Άμεση δράση ώστε να αντιμετωπιστεί ο δισταγμός για τη χορήγηση των εμβολίων
Η Στέλλα Κυριακίδου θα συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας.

Την «επιτακτική» ανάγκη για «άμεση δράση ώστε να αντιμετωπιστεί ο δισταγμός που παρατηρείται ανάμεσα στους πολίτες για τη χορήγηση των εμβολίων τα οποία είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικά και ασφαλή», τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, πριν αναχωρήσει για τη Σλοβενία.
Η Στέλλα Κυριακίδου θα συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας.
Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν, είναι η προετοιμασία των κρατών-μελών για την πανδημία του κορωνοϊού ενόψει του χειμώνα, οι εξελίξεις του εμβολιαστικού προγράμματος, αλλά και η πρωτοβουλία της ΕΕ για την HERA.
«Eνώ έχουμε ξεπεράσει το φράγμα του 75% πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, χάρη την κοινή Ευρωπαϊκή Στρατηγική που έχουμεακολουθήσει, θα πρέπει να εργαστούμε εντατικά για ψηλότερο ποσοστό, ιδιαίτερα στις χώρες που παρατηρείται πιο χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη», σημείωσε η Στέλλα Κυριακίδου.
Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων τόνισε ότι «στα κράτη μέλη με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, παρατηρείται αφόρητη πίεση στα νοσοκομεία.
Σε ό,τι αφορά τη HERA, η Επίτροπος υπογράμμισε ότι η «πανδημία έχει αναδείξει την χρησιμότητα και την ουσιαστική διαφορά που μπορεί να επιφέρει η από κοινού αντιμετώπιση σοβαρών προκλήσεων υγείας.
Ανάμεσα σε άλλα, η HERA θα ενδυναμώσει τη δυνατότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις στο μέλλον, ανάμεσα σε άλλα παρέχοντας ισότιμα και άμεσα στα κράτη μέλη πρόσβαση σε φάρμακα, εμβόλια και άλλα ιατρικά εφόδια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης