Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος – Ενεργειακή κρίση: Παρεμβάσεις στις τιμές ενέργειας και πίστωση 100.000 δολ. για την αγορά καυσίμων

Λίβανος – Ενεργειακή κρίση: Παρεμβάσεις στις τιμές ενέργειας και πίστωση 100.000 δολ. για την αγορά καυσίμων
Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής al Zahrani και Deir Ammar σταμάτησαν να λειτουργούν, μετά την εξάντληση των αποθεμάτων ντίζελ το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, με αποτέλεσμα την πτώση της παραγωγής ενέργειας κάτω από τα 200 megawatt
Σχετικά Άρθρα

Το δίκτυο LBCI TV στον Λίβανο μετέδωσε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2021 ότι το υπουργείο Ενέργειας της χώρας ενημέρωσε τους εισαγωγείς ότι πρόκειται να προβεί σε μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά τις τιμές στα καύσιμα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στη διανομή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ο Λίβανος βρίσκεται εν μέσω ενεργειακής κρίσης η οποία έχει εντεθεί καθώς τα αποθέματα εισαγόμενων καυσίμων έχουν εξαντληθεί.
Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε την Κυριακή μετά το blackout την προηγούμενη ημέρα Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 όταν οι δύο μεγαλύτεροι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της χώρας έκλεισαν λόγω έλλειψης καυσίμων.

Παρέμβαση της κεντρικής Τράπεζας

Την ίδια ώρα όπως ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας, η κεντρική τράπεζα της χώρας εξασφάλισε πίστωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά καυσίμων, ώστε να παραμείνουν σε λειτουργία οι σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Η χθεσινή αναστολή λειτουργίας δύο βασικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού λόγω έλλειψης καυσίμων, ήταν η τελευταία σε μια σειρά ανάλογων επεισοδίων στη χώρα που εδώ και 18 μήνες βρίσκεται σε οικονομική κρίση.

Το Black out και οι συνεχείς διακοπές ρεύματος

Όπως είχαν πει αξιωματούχοι, το blackout αναμενόταν να έχει διάρκεια ημερών, κάτι που τελικά αποσοβήθηκε μετά την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας.
Χθες, Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 οι σταθμοί al Zahrani και Deir Ammar σταμάτησαν να λειτουργούν, μετά την εξάντληση των αποθεμάτων ντίζελ που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της παραγωγής ενέργειας κάτω από τα 200 megawatt.

Πολύπλευρη κρίση

Όμως και πριν από αυτό το τελευταίο blackout οι πολίτες συχνά είχαν ρεύμα για μόλις δύο ώρες ημερησίως.
Ο Λίβανος έχει σειστεί από μια σειρά κρίσεων που έχουν αντίκτυπο σε κάθε πλευρά της καθημερινής ζωής, από τη στιγμή που η οικονομία της άρχισε να καταρρέει το 2019, με τη φτώχεια, την ανεργία και τον πληθωρισμό να εκτοξεύονται εν μέσω τεράστιας δυσαρέσκειας των πολιτών για ένα πολιτικό σύστημα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης