Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ομολογία αποτυχίας από τα CDC – Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το τέλος της πανδημίας, αστάθμητη η ανθρώπινη συμπεριφορά

ΗΠΑ: Ομολογία αποτυχίας από τα CDC – Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το τέλος της πανδημίας, αστάθμητη η ανθρώπινη συμπεριφορά

Η επικεφαλής των CDC Rochelle Walensky επιρρίπτει της ευθύνες για τα νέα κύματα Covid-19 στους ανεμβολίαστους

Σχετικά Άρθρα

Απευθυνόμενη σε δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Health Coverage Fellowship, η διευθύντρια των CDC, Rochelle Walensky, προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει η πανδημία του COVID – και αν εν τέλει αυτό θα συμβεί κάποτε.. - γιατί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανθρώπινη συμπεριφορά, η οποία φυσικά, αδύνατον να προβλεφθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Walensky κέρδισε το αμερικανικό κοινο με το ξέσπασμα των δακρύων της τον Μάρτιο, ακριβώς τη στιγμή που οι θάνατοι από COVID στις ΗΠΑ αρχισαν την πτωτική τους πορεία
Τώρα, με τα κρούσματα, τους θανάτους και τις νοσηλείες να μειώνονται για άλλη μια φορά, η dr Walensky ενισχύει την επιχειρηματολογία προκειμένου να επεκτείνει η κυβέρνηση Biden τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ακόμη και όταν ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες αμφισβητούν εάν το διατιθέμενο στοκ εμβολίων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ευεργετικότερα στον αναδυόμενο κόσμο.

Ενδημικό φαινόμενο και καταναγκασμός

Καθώς περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να βρισκόμαστε στη μέση του τελευταίου μεγάλου κύματος COVID-19 (προτού μετατραπεί σε ενδημικό εποχικό ιό που μοιάζει με γρίπη), η dr Walensky εκφράζει τη λύπη της επειδή έχουν «έχουμε πλήθος επιστημονικά δεδομένα αυτή τη στιγμή• έχουμε εμβόλια ... αυτό που δεν μπορούμε πραγματικά να προβλέψουμε είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά.
Και η ανθρώπινη συμπεριφορά σε αυτήν την πανδημία δεν έχει εξελιχθεί με τον προσφορότερο για εμάς τρόπο», σημείωσε.
Ενδεχομένως η dr Walensky θα προτιμούσε η αμερικανική κυβέρνηση να εξαναγκάσει απλώς κάθε πολίτη εμβολιατεί όπως έχει συμβεί στην Κίνα;

Τείχος ανοσίας

Συνέχισε τη ομιλία της διαμαρτυρόμενη ότι μόλις το 55% του ενήλικου πληθυσμού των ΗΠΑ εμβολιάστηκε, δεν έχει διαμορφωθεί ένα επαρκές τείχος ανοσίας για να αντιμετωπιστεί η επόμενη επικίνδυνη μετάλλαξη που ίσως εμφανισθεί (αν και όλες οι πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις μέχρι τώρα έχουν εμφανιστεί εκτός ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Delta).
Ο d rWalensky αναφέρθηκε έπειτα στο πόσο «επικίνδυν稨 είναι η παραλλαγή δέλτα, αναφερόμενη στον δείκτη R της εν λόγω μετάλλαξης.

Ο δείκτης της μολυσματικότητας

Πρόκειται για το δείκτη μολυσματικότητας ενός δεδομένου ιού.
Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο μολυσματική.
Θεωρητικά, αντιπροσωπεύει τον αριθμό των ανθρώπων στους οποίους κάθε νέος ασθενής που έχει προσβληθεί από ιό εξακολουθεί να μεταδίδει τον ιό.
Η Walensky τοποθέτησε τον δείκτη R για την μετάλλαξη Delta στο 8 ή 9.
«Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε μεγάλη προστασία στην κοινότητα προκειμένου να μην έχουμε αυξημένη νοσηρότητα», σημείωσε.

 Οι αντιρρήσεις

Υπάρχουν όμως και άλλοι επιστήμονες που πιστεύουν ότι ο δείκτης R της μετάλλαξης Delta είναι πολύ, πολύ χαμηλότερος.
Πριν από λίγες εβδομάδες δημοσιεύθηκε η έρευνα της JPM, υπό τον David Mackie, ο οποίος διαπίστωσε ότι «το κύμα της μετάλλαξης Delta ήταν πολύ πιο ήπιο από το αναμενόμενο: καμία από αυτές τις χώρες δεν είδε τα την άνοδο δείκτη νοσηρότητας που περιμέναμε»

Το αφήγημα του Fauci

Περιττό να πούμε ότι αυτή η έρευνα θα μπορούσε να ανατρέψει το αφήγημα που αναπτύχθηκε από τους ανθρώπους του dr Anthony Fauci, ότι η μετάλλαξη Delta ήταν πολύ πιο μεταδοτική και «δυνητικά» πιο θανατηφόρος από τις προηγούμενες.
Και ήδη, την περασμένη εβδομάδα, είδαμε περισσότερα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ - να εγείρουν νέα ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού και τα προβλήματα στην επίσημη πολιτική
Αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας της JPM βρίσκονται στον Πίνακα ο οποίος δείχνει ότι ο δείκτης νοσηρότητας της Delta είναι πολύ χαμηλότερο από το «8 ή 9» σε αντίθεση με όσα επικαλείται η Walensky.

Δεν είναι δυνατή πλέον η ανοσία της αγέλης

Η dr Walensky ενώ κατηγορεί τους μη εμβολιασμένους ως υπεύθυνους για το γεγονός ότι η πανδημία μαίνεται πάνω από 20 μήνες μετά την έναρξή της , "η επιστήμη" έχει μια δραματικά διαφορετική εξήγηση που δεν ταιριάζει με το αφήγημα της κυβέρνησης Biden.
Οι επιστήμονες έχουν επανειλημμένα εξηγήσει ότι η ανοσία της αγέλης" δεν είναι πλέον πιθανή για την ανθρωπότητα.
Ακόμα και τα περίφημα εμβόλια της τεχνολογίας mRNA δεν είναι σχεδόν 100% αποτελεσματικά, και πλήθος μελέτες τόσο για φυσική όσο και για προκαλούμενη από εμβόλια ανοσία δείχνουν ότι η ανοσία που παρέχεται από αντισώματα εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου (και η φυσική ανοσία που προκαλείται από τη νόσηση μπορεί να είναι ισχυρότερη από αυτή που προκαλείται από εμβόλιο)

Οι .. τρίπλες

Στη συνέχεια, η Walensky στράφηκε στο αγαπημένο της θέμα: το γεγονός ότι σε μερικές αραιοκατοικημένες περιοχές των ΗΠΑ (όπως Αλάσκα) καταγράφονται νέα εστίες μετάδοσης, ενώ άλλες κοινότητες έχουν "υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού".
Ωστόσο, δεν είπε τίποτα για το γεγονός ότι τα κρούσματα COVID και οι νοσηλείες μειώθηκαν σημαντικά σε πολιτείες όπως η Φλόριντα, οι οποίες επικρίθηκαν ευρέως για την αντίθεση των πολιτών στις μάσκες και τους εμβολιασμούς.

Ο νέος.. εμφύλιος

«Και ο ιός δεν είναι ηλίθιος - πρόκειται να πάει εκεί», είπε h Walensky.
«Επομένως, οι εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία εξαρτόνται από αυτό που κάνουμε ώς κοινότητες και ανθρωπότητα για να προσττευθούμε» σημείωσε.
Αλλά μέχρι στιγμής, «αντιπαρατιθέμεθα μεταξύ μας και δεν παλεύουμε με τον κοινό εχθρό, που είναι ο ίδιος ο ιός», δήλωσε ο Walensky.
Αραγέ, οι Αμερικανοί «παλεύουν μεταξύ τους», διχασμένοι έως τα άκρα;
Πρέπει να πούμε ότι η επίκληση του Εμφυλίου Πολέμου μοιαζει πολύ ακραία για έναν λειτουργό της δημόσιας υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης