Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - CDU: Αποχωρούν από την ενεργό δράση δύο στενοί σύμμαχοι της Merkel

Γερμανία - CDU: Αποχωρούν από την ενεργό δράση δύο στενοί σύμμαχοι της Merkel

Παραιτούνται από το Κοινοβούλιο ο Peter Altmeier και η Annegret Kramp-Karrenbauer

Σχετικά Άρθρα

Δύο από τους στενότερους πολιτικούς συμμάχους της καγκελαρίου Angela Merkel πρόκειται να παραιτηθούν από το γερμανικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αφήσουν χώρο στη νέα γενιά να ανοικοδομήσει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) μετά την εκλογική του ήττα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του CDU.
Όπως μεταδίδει το Reuters το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021.
Η απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Peter Altmeier , και της υπουργού Άμυνας, Annegret Kramp-Karrenbauer , έρχεται εν μέσω αυξανόμενων αντιπαραθέσεων στο συντηρητικό στρατόπεδο, καθώς ο Armin Laschet -ένας άλλος στενός σύμμαχος της Merkel- δεν κατάφερε να οδηγήσει το CDU στη νίκη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Εκτός εξουσίας

Τις προηγούμενες ημέρες, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) έκαναν γνωστό ότι επιθυμούν να έχουν συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), κάτι που σημαίνει ότι το CDU πιθανώς θα τεθεί εκτός εξουσίας για πρώτη φορά από τότε που η κ. Merkel έγινε καγκελάριος, πριν από 16 χρόνια.
Η κ Annegret Kramp-Karrenbauer και ο Peter Altmeier θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση ή να αντικατασταθούν.

Γιατί αποχωρούμε

«Το CDU πρέπει να προετοιμαστεί για το μέλλον», έγραψε στο Twitter η Kramp-Karrenbauer , η οποία προσωρινά διετέλεσε επικεφαλής του κόμματος.
«Ο Peter Altmeier και εγώ θέλουμε να συμβάλουμε σε αυτό με το να αποχωρήσουμε από την Bundestag» πρόσθεσε.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε τη νέα γενιά», δήλωσε από την πλευρά του ο Altmeier, ο οποίος ήταν για πολλά χρόνια επικεφαλής του γραφείου της Merkel.
Ο Armin Laschet πρότεινε αυτήν την εβδομάδα τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης