Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Η Γαλλία αρχίζει εκστρατεία για την κατάργηση της θανατικής ποινής παγκοσμίως

Macron: Η Γαλλία αρχίζει εκστρατεία για την κατάργηση της θανατικής ποινής παγκοσμίως
Στο Παρίσι πρόκειται να λάβει χώρα μία διάσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν ομάδες πολιτών από χώρες, όπου η θανατική ποινή είναι σε ισχύ ή τελεί υπό αναστολή
Σχετικά Άρθρα

Η Γαλλία θα αρχίσει μια εκστρατεία για την παγκόσμια κατάργηση της θανατικής ποινής στο πλαίσιο της επικείμενης προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε το Σάββατο (9/10/2021) ο πρόεδρος της χώρας, Emmanuel Macron.
Στο Παρίσι πρόκειται να λάβει χώρα μία διάσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν ομάδες πολιτών από χώρες, όπου η θανατική ποινή είναι σε ισχύ ή τελεί υπό αναστολή, όπως είπε ο Macron σε ομιλία του για την 40ή επέτειο από την κατάργησή της στη Γαλλία.
Η Γαλλία, η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2022,
θα συνεργαστεί επίσης με άλλα κράτη για την έκδοση ψηφίσματος από τον ΟΗΕ που θα απαιτεί από τις χώρες να αναφέρουν κάθε χρόνο τον αριθμό των θανατικών ποινών και τις εκτελέσεις που πραγματοποιούνται, σημείωσε ο Macron.

Διχασμένοι οι Γάλλοι

Ο Macron προέβη στις εν λόγω δηλώσεις έχοντας στο πλευρό του τον Robert Badinter υπουργό Δικαιοσύνης του πρώην προέδρου Francois Mitterrand ο οποίος προώθησε την κατάργηση της θανατικής ποινής μέσω του γαλλικού Κοινοβουλίου το 1981.
Η Γαλλία ήταν η 35η χώρα στον κόσμο που απαγόρευσε τη θανατική ποινή, αναφέρει το Reuters.
Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα κράτη αλλά μεγάλες χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ τη διατηρούν.
Στη Γαλλία, οι πολίτες παραμένουν έντονα διχασμένοι για το ζήτημα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, και ο ακροδεξιός σχολιαστής και πολιτικός Eric Zemmour, τάσσεται υπέρ της θανατικής ποινής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης