Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Freitag για χρυσές βίζες: Η Ευρώπη ανήκει στους οικονομικά ισχυρούς

Der Freitag για χρυσές βίζες: Η Ευρώπη ανήκει στους οικονομικά ισχυρούς
Η γερμανική Der Freitag αναφέρεται στις χρυσές βίζες, που εκδίδονται σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών Ελλάδα και Κύπρος
Σχετικά Άρθρα
Η εφημερίδα Der Freitag με εκτενές άρθρο της αναφέρεται στις χρυσές βίζες που εκδίδονται σε 12 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ αυτών και σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ ταυτόχρονα η ΕΕ προσπαθεί με κάθε τρόπο να οχυρωθεί απέναντι στα προσφυγικά κύματα.
Όπως επισημαίνει, «η Ευρώπη ανήκει σε αυτούς που έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Εάν κανείς διαθέτει αρκετά χρήματα, μπορεί απλώς να αγοράσει μία άδεια μόνιμης διαμονής ή υπηκοότητα της ΕΕ.
Αυτά τα δωρεάν εισιτήρια για την ανώτερη τάξη ονομάζονται Golden Visa και μπορούν να αγοραστούν σε δώδεκα χώρες της ΕΕ έναντι μίας σημαντικής επένδυσης στη χώρα, κυρίως σε ακίνητα - τέσσερις μάλιστα από αυτές πωλούν απευθείας διαβατήριο».
Οι τιμές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα, κυμαίνονται μεταξύ περίπου 250.000 ευρώ στην Ελλάδα και περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Αυστρία, ενώ φτωχότερες χώρες της ΕΕ, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Λετονία και η Κύπρος πωλούσαν χρυσές βίζα ήδη κατά την οικονομική κρίση πριν από περίπου μία δεκαετία, προκειμένου να βελτιώσουν το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι οργανισμοί Transparency International και Global Witness επικρίνουν το γεγονός ότι οι χώρες αυτές συχνά κάνουν ότι δεν βλέπουν, όταν κάποιοι από τους αιτούντες βγάζουν τα προς το ζην με εγκληματικές επιχειρήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, τα χρήματα είναι εν τέλει και ο σημαντικότερος παράγοντας για να ληφθεί η απόφαση, σχετικά με το αν η Ευρώπη θα ανοίξει ή θα κλείσει την πόρτα της σε κάποιον, σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου, ο οποίος αναφέρεται και στο πρότζεκτ της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Peng!, που επιχειρεί να αφυπνίσει, θέτοντας ως στόχο να αγοράσει… χρυσές βίζες για αιτούντες άσυλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης