Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανική έρευνα: Η παραλλαγή Delta δεν αρρωσταίνει πιο βαριά τα παιδιά από άλλα στελέχη

Βρετανική έρευνα: Η παραλλαγή Delta δεν αρρωσταίνει πιο βαριά τα παιδιά από άλλα στελέχη
Και στις δύο ομάδες κατά τη διεξαγωγή της μελέτης, Delta και Alpha τα μισά περίπου παιδιά ήσαν άρρωστα το πολύ έως πέντε μέρες
Σχετικά Άρθρα

Η παραλλαγή Delta του κορωνοϊού δεν προκαλεί πιο σοβαρή νόσο Covid-19 στα παιδιά σε σχέση με τις προηγούμενες παραλλαγές του, δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Η ίδια ερευνητική ομάδα είχε βρει νωρίτερα φέτος ότι η παραλλαγή Alpha ("βρετανική") του ιού δεν αρρωσταίνει πιο βαριά τα παιδιά σε σχέση με την αρχική "κινεζική" παραλλαγή.
Τώρα τα νέα στοιχεία δείχνουν πως ούτε η Delta έχει σοβαρότερη επίπτωση - από ό,τι η Alpha - στα παιδιά που μολύνονται από αυτήν.
Οι ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου (King's) του Λονδίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv (δεν έχει υπάρξει ακόμη κανονική δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, συνέκριναν δύο ομάδες μαθητών, μία από 694 συμπτωματικά παιδιά πέντε έως 17 ετών που είχαν μολυνθεί από την Alpha και μία από 706 συνομήλικα παιδιά που είχαν μολυνθεί από τη Delta.
Τα παιδιά με Delta είχαν γενικά ελαφρώς περισσότερα συμπτώματα (όπως πυρετό και πονοκέφαλο), αλλά και στις δύο ομάδες εξίσου πολύ λίγα παιδιά χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ η μακρόχρονη περίοδος νόσησης ήταν εξίσου σπάνια.

Ίδια συμπτώματα και διάρκεια νόσησης με στελέχη Delta και Alpha στα παιδιά

Και στις δύο ομάδες Delta και Alpha τα μισά περίπου παιδιά ήσαν άρρωστα το πολύ έως πέντε μέρες.
"Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι τα κλινικά χαρακτηριστικά της Covid-19 λόγω της παραλλαγής Delta στα παιδιά είναι σε γενικές γραμμές παρόμοια με εκείνα της Covid-19 η οποία οφείλεται σε άλλες παραλλαγές", επεσήμαναν οι ερευνητές.
Σε παρεμφερές συμπέρασμα έχει καταλήξει και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, η διευθύντρια του οποίου δρ Rossel Walenscki δήλωσε πρόσφατα ότι "μολονότι βλέπουμε πια περισσότερα περιστατικά (λοίμωξης Covid-19 λόγω Delta στα παιδιά...οι μελέτες δείχνουν ότι δεν υπάρχει αυξημένη βαρύτητα της νόσου στα παιδιά.
Περισσότερα παιδιά έχουν Covid-19, επειδή υπάρχει πλέον περισσότερη νόσος στην κοινότητα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης