Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ελλάδα και άλλα 11 μελη της ΕΕ ζήτησαν από την Κομισιόν να πληρώσει για φράχτες στα σύνορα έναντι των μεταναστών

Η Ελλάδα και άλλα 11 μελη της ΕΕ ζήτησαν από την Κομισιόν να πληρώσει για φράχτες στα σύνορα έναντι των μεταναστών
"Αυτό το νόμιμο μέτρο θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί επιπλέον και επαρκώς από τον προϋπολογισμό της ΕΕ κατά προτεραιότητα", αναφέρει η επιστολή
Δώδεκα κράτη μέλη ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πληρώσει για τις χώρες που χτίζουν τείχη για να αποτρέψουν την παράνομη μετανάστευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το οποίο είχε και πρόσβαση στην επιστολή προς την Κομισιόν, υπουργοί από χώρες όπως η Αυστρία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία και η Πολωνία περιγράφουν «ένα φυσικό εμπόδιο» ως «ένα αποτελεσματικό μέτρο στα σύνορα που εξυπηρετεί το συμφέρον ολόκληρης της ΕΕ και όχι μόνο των κρατών μελών της πρώτης γραμμής».
Image
"Αυτό το νόμιμο μέτρο θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί επιπλέον και επαρκώς από τον προϋπολογισμό της ΕΕ κατά προτεραιότητα", αναφέρει η επιστολή που εστάλη στον Μαργαρίτη Σχοινά, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην Ylva Johansson, επίτροπο εσωτερικών υποθέσεων.
Η Λιθουανία, μία εκ των υπογραφόντων την επιστολή, έχει ήδη αποφασίσει να κατασκευάσει έναν φράχτη μήκους 508 χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη Λευκορωσία για να σταματήσει ένα πρωτόγνωρο κύμα μεταναστών που εισρέει στα ανατολικά της ΕΕ.
Η γειτονική Λετονία, η οποία υπέγραψε επίσης την επιστολή, εξετάζει ένα παρόμοιο σχέδιο για την κατασκευή ενός φράχτη συρματοπλέγματος μήκους 134 χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη Λευκορωσία.
Εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι η ΕΕ έλαβε την επιστολή και θα απαντήσει.
Πρόσθεσε ότι τα κονδύλια της ΕΕ διατίθενται μόνο για ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης