Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε την αύξηση του ορίου του χρέους ως τον Δεκέμβριο

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε την αύξηση του ορίου του χρέους ως τον Δεκέμβριο
Απετράπη προσωρινά η κήρυξη στάσης πληρωμών
Σχετικά Άρθρα

Ενέκρινε τελικά η Γερουσία των ΗΠΑ το σχέδιο νόμου που αυξάνει το όριο του χρέους αποτρέποντας έτσι την κήρυξη στάσης πληρωμών.
Η Γερουσία ενέκρινε με τις 50 ψήφους των Δημοκρατικών το σχέδιο νόμου που αυξάνει το όριο του χρέους κατά 480 δις δολάρια (αυξάνοντας το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ στα 28,9 τρις δολάρια), εξέλιξη ωστόσο που επιτρέπει στο αμερικανικό δημόσιο να πληρώσει τις υποχρεώσεις του έως τις 3 Δεκεμβρίου.
Νωρίτερα 11 Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ μιας διαδικαστικής ψηφοφορίας που θα επέτρεπε στο νομοσχέδιο να προχωρήσει.
Πλέον, απομένει η έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων – κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας – προκειμένου να φτάσει στο γραφείο του προέδρου Biden, να υπογράψει το κείμενο και να γίνει νόμος του κράτους.

Πυρά στους Ρεπουμπλικάνους

«Όσο προσεγγίζουμε τους επόμενους μήνες, ευελπιστούμε πως ακόμα περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι θα ενώσουν τις ψήφους τους με τους Δημοκρατικούις προκειμένου υπεύθυνα να αντιμετωπίσουμε το όριο του χρέους, αντί να επιλέξουν την χρεοκοπία» ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jen Psaki.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Chuck Schumer κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικάνου ότι «έπαιξαν επικίνδυνο παιχνίδι» ενώ η υπουργός Οικονομικών, Janet Yellen εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη συμφωνία αλλά επισήμανε πως η ίδια η ύπαρξη ορίου χρέους του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ γίνεται ολοένα πιο επιζήμια για τη χώρα.
«Έχει οδηγήσει σε σειρά επικίνδυνων πολιτικών συγκρούσεων που ωθούν τους Αμερικανούς και τις διεθνείς αγορές εάν και κατά πόσον η Αμερική αντιμετωπίζει με σοβαρότητα το να πληρώνει τους λογαριασμούς της», υποστήριξε η Yellen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης