Τελευταία Νέα
Διεθνή

Warren (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Χρειαζόμαστε αλλαγές στη Fed - Κατώτερος των περιστάσεων ο Powell

tags :
Warren (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Χρειαζόμαστε αλλαγές στη Fed - Κατώτερος των περιστάσεων ο Powell
Ο πρόεδρος Powell έχει αποτύχει επίσης ως ηγέτης

Νέες βολές κατά της Federal Reserve και προσωπικά κατά του Αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη, J. Powell, εξαπέλυσε η γερουσιαστής Elizabeth Warren.
Η γερουσιαστής κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι αποδείχθηκε κατώτερος του ρόλου του, όχι μόνο γιατί απέτυχε να ρυθμίσει αποτελεσματικό το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, αλλά και γιατί θα κατάφερε να αντιμετωπίσει τα ηθικά παραπτώματα ανώτατων αξιωματούχων της Fed.
«Επανειλημμένως απέτυχε να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως ρυθμιστής του χρηματοοικονομικού τομέα, ανέφερε η Elizabeth Warren από το βήμα της αμερικανικής Γερουσίας, μόλις μια ημέρα μετά την έκκλησή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να διερευνήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές κορυφαίων αξιωματούχων της Fed, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών που πραγματοποίησαν δύο πρόεδροι περιφερειακών τμημάτων της Fed οι οποίοι παραιτήθηκαν μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι συναλλαγές τους.
«Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αποτυχία του.
Ο πρόεδρος Powell έχει αποτύχει επίσης ως ηγέτης…
Χρειαζόμαστε αλλαγές στη Fed», δήλωσε η γερουσιαστής.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Elizabeth Warren επιτίθεται προσωπικά στον Powell.
Την προηγούμενη εβδομάδα τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο» και πρόσθεσε ότι θα αντιταχθεί στην ανανέωση της θητείας του στην προεδρία της Fed καθώς θεωρεί ότι επί θητείας του αποδυναμώθηκε ο εποπτικός ρόλος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης