Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται η πρώτη ταινία με πραγματικά γυρίσματα στο… Διάστημα - Απογειώθηκε η αποστολή

Έρχεται η πρώτη ταινία με πραγματικά γυρίσματα στο… Διάστημα - Απογειώθηκε η αποστολή
Η ταινία, ονόματι «Challenge» θα είναι η πρώτη που θα γυριστεί υπό αυτές τις συνθήκες

Απογειώθηκε το πρωί της Τρίτης ο πύραυλος Soyuz-2.1 που μετέφερε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) τον κοσμοναύτη Anton Shkaplerov, αλλά και την ηθοποιό Yulia Peresild και τον σκηνοθέτη Klim Shipenko, οι οποίοι θα γυρίσουν ταινία στο... διάστημα.
Η ταινία, ονόματι «Challenge» θα είναι η πρώτη που θα γυριστεί υπό αυτές τις συνθήκες.
Η εκτόξευση του πυραύλου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και θα χρειαστούν περίπου 17 λεπτά μέχρι την έλευση στον ISS.
Αυτή η αποστολή έχει άλλη μία καινοτομία, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας κοσμοναύτης αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία, χωρίς κάποιον επαγγελματία στο πλευρό του.
Η αποστολή θα γίνει δεκτή στον Διαστημικό Σταθμό από τους Oleg Novitskiy, Pyotr Dubrov, αλλά και τα μέλη της αποστολής της NASA: Mark Vande Hei, Shane Kimbrough και Megan McArthur, τον Ιάπωνα Aki Hoshide και τον Thomas Pesquet από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.
Η ταινία θα γυριστεί με τη βοήθεια των Ρώσων κοσμοναυτών και οι Peresild και Shipenko αναμένεται να μείνουν στο διάστημα για συνολικά 12 ημέρες.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγο πριν από την εκτόξευση, ο Αντόν Σκάπλεροφ δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί θα έχει την ευκαιρία να συμβάλει στην πρώτη στην ιστορία της ανθρωπότητας ταινία, που θα γυριστεί στο Διάστημα κι ευχήθηκε να είναι παρών στην πρεμιέρα της στην Ελλάδα, «μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, όπου θα έχω την ευκαιρία να ξαναδώ πολλούς από τους φίλους μου».
Ο Αντόν Σκάπλεροφ «συναγωνίζεται» τον ομογενή κοσμοναύτη Φιόντορ Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο σε φιλελληνικές δραστηριότητες και είναι ο πρώτος Ρώσος κοσμοναύτης, ο οποίος ξεκίνησε τα προγράμματα αποκατάστασης κοσμοναυτών στην Ελλάδα το 2015, παραμένοντας για τρεις εβδομάδες μαζί με το ιατρικό προσωπικό συνοδείας και την οικογένειά του στη Χερσόνησο Ηρακλείου και τη Γεωργιούπολη Χανίων στην Κρήτη. Την άνοιξη του 2018 ο κοσμοναύτης Αντόν Σκάπλεροφ επέδειξε -σε ένα ιστορικό βίντεο από το Διάστημα- το σηματάκι του ΕΟΤ, που είχε μεταφέρει μαζί του, εγκωμίασε την Ελλάδα και τις ιστορικές σχέσεις της με τη Ρωσία στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας - Ρωσίας και αποκάλυψε ότι παίρνει μαζί του στο Διάστημα ελληνική μουσική και ειδικά τραγούδια του Γιώργου Νταλάρα!


Το σχέδιο της δημιουργίας της πρώτης κινηματογραφικής παραγωγής με πραγματικά γυρίσματα στο Διάστημα υποστηρίζει η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roscosmos) στο πλαίσιο της εκλαΐκευσης των διαστημικών προγραμμάτων και το Πρώτο Κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, που μετέδωσε ζωντανά την εκτόξευση και θα συνεχίσει να καλύπτει την εξέλιξή του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης