Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν βλέπει σημαντική σύνδεση της Γερμανίας με τα «Pandora Papers»

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν βλέπει σημαντική σύνδεση της Γερμανίας με τα «Pandora Papers»
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι «οι αποκαλύψεις αποδεικνύουν πως οι φορολογικοί παράδεισοι πρέπει να αφυδατωθούν

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη πρόσβαση στα «Pandora Papers» αλλά εκτιμά ότι οι έρευνες για κρυφά κεφάλαια σε φορολογικούς παραδείσους δεν θα έχουν σημαντική σύνδεση με τη Γερμανία, τονίζουν επίσημες ανακοινώσεις.
Διεθνές θέμα η απαίτηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η σχέση με τη Γερμανία δεν είναι τόσο σημαντική. Η τελική αξιολόγηση δεν είναι όμως ακόμη δυνατή. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πρόσβαση στα εμπιστευτικά έγγραφα που έχουν αξιολογηθεί από ένα διεθνές δίκτυο δημοσιογράφων».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Stephen Seibert δήλωσε στο Βερολίνο ότι «η απαίτηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι διεθνές θέμα το οποίο και μπορεί να προχωρήσει μόνο διεθνώς - και αυτό απαιτεί χρόνο», τόνισε.
Το υπουργείο Οικονομικών τόνισε επίσης ότι «οι αποκαλύψεις αποδεικνύουν πως οι φορολογικοί παράδεισοι πρέπει να αφυδατωθούν.
Για παράδειγμα, η σχεδιαζόμενη παγκόσμια ελάχιστη φορολόγηση των εταιρειών θα μειώσει το κίνητρο για τη σύσταση εταιρειών-γραμματοκιβωτίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης