Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Delta στην Αυστραλία – Μεγάλη διασπορά του Covid και στη Νέα Ζηλανδία

Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Delta στην Αυστραλία – Μεγάλη διασπορά του Covid και στη Νέα Ζηλανδία
Η νησιωτική πολιτεία Τασμανία, η οποία δεν είχε κρούσμα εδώ και 58 ημέρες, ανέφερε νέα τοπική μόλυνση και υπήρξαν νέα κρούσματα στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας
Σχετικά Άρθρα

Παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμών η μετάλλαξη Delta εξαπλώνεται σε νέες πολιτείες της Αυστραλίας και ενώ η χώρα ανέφερε πάνω από 1.900 νέες μολύνσεις την Κυριακή 4/10/2021.
Οι δύο πιο πολυπληθείς πολιτείες η Βικτώρια και η Νέα Νότια Ουαλία, που βρίσκονται σε lockdown εδώ και εβδομάδες, ανέφεραν 1.887 κρούσματα και 13 θανάτους.
Η νησιωτική πολιτεία Τασμανία, η οποία δεν είχε κρούσμα εδώ και 58 ημέρες, ανέφερε νέα τοπική μόλυνση και υπήρξαν νέα κρούσματα στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας το Σαββατοκύριακο (2 – 3/10).
Σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση, η Βικτώρια και η Νέα Νότια Ουαλία αναμένεται να ανοίξουν, μόλις επιτευχθεί ο εμβολιασμός κατά 80%, αλλά οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί και τα νοσοκομεία θα υποστούν πίεση καθώς η Αυστραλία μαθαίνει να ζει με τον Covid, όπως παρατηρεί το Reuters.

«Δύσκολη περίοδος»

Η Νέα Νότια Ουαλία αναμένει να επιτύχει αυτόν τον στόχο στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου, με τη Βικτώρια μερικές εβδομάδες αργότερα.
«Θα είναι η πιο δύσκολη και η πιο δύσκολη περίοδος για τις νοσοκόμες μας, τους εργαζόμενους των ασθενοφόρων και τους γιατρούς», προειδοποίησε την ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews.
Η Αυστραλία πρόκειται επίσης να άρει σταδιακά την 18μηνη απαγόρευσή της για διεθνή ταξίδια από τον επόμενο μήνα για ορισμένες πολιτείες, όταν το 80% των ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω είναι πλήρως εμβολιασμένο.
Το 56% των Αυστραλών σε εθνικό επίπεδο είναι πλήρως εμβολιασμένο και το 80% έλαβε τουλάχιστον μία δόση.

Μεγάλη η διασπορά και στη Νέα Ζηλανδία

Εξάλλου και στη Νέα Ζηλανδία η παραλλαγή Delta εξαπλώθηκε πέρα από την  μεγαλύτερη πόλη του Όκλαντ, αναγκάζοντας την πρωθυπουργό Jacinda Ardern να θέσει επιπλέον περιοχές σε lockdown.
Υπήρξαν 32 νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Όκλαντ, το οποίο βρίσκεται σε lockdown από τα μέσα Αυγούστου, και δύο κρούσματα στην περιοχή του Βαϊκάτο, περίπου 147 χιλιόμετρα νότια της πόλης
H Ardern είπε ότι τμήματα της περιοχής θα τεθούν σε πενθήμερο lockdown.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει τη Δευτέρα (4/10) εάν οι 1,7 εκατομμύρια κάτοικοι του Όκλαντ θα παραμείνουν απομονωμένοι από την υπόλοιπη Νέα Ζηλανδία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης