Τελευταία Νέα
Διεθνή

Donohoe (Eurogroup): Στο τραπέζι η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας και οι πληθωριστικές πιέσεις

Donohoe (Eurogroup): Στο τραπέζι η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας και οι πληθωριστικές πιέσεις

Στην ΕΕ ο δείκτης τιμών καταναλωτή εκτινάχθηκε τον Σεπτέμβριο σε υψηλό 13 ετών (3,4%)

Σχετικά Άρθρα

Με βασικό θέμα συζήτησης τον υψηλό πληθωρισμό ο οποίος επηρεάζει το σύνολο των κρατών – μελών και τη συνολική ανάκαμψη της  οικονομίας της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021
Η συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία θα παραβρεθεί και ο Έλληνας υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, θα διεξαχθεί στη σκιά των πρόσφατων στοιχείων της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία οι τιμές καταναλωτή εκτινάχθηκαν τον Σεπτέμβριο σε υψηλό 13 ετών (3,4%).

Ενεργειακό κόστος και μεταφορές

Η κύρια ανησυχία αφορά το ενεργειακό κόστος, το οποίο απειλεί νοικοκυριά, επιχειρήσεις και βιομηχανίες, ενώ στο αρνητικό πλέγμα εντάσσεται και το αυξημένο κόστος μεταφοράς.
«Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα λόγω ζητημάτων όπως οι διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού και οι υψηλότερες τιμές ενέργειας.
Πρέπει να τα παρακολουθούμε στενά και να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πολιτικές που μετατρέπουν τη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας σε μια μακροχρόνια ανάκαμψη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Pascal Donohoe , λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση.

Σύνοδος Κορυφής

Ο ίδιος πρόσθεσε σχετικά: «Στο Eurogroup θα συζητήσουμε τις μακροοικονομικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων αυξήσεων των τιμών της ενέργειας και τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και τον προϋπολογισμό (σ.σ. τη δημοσιον0μική πολιτική)».
Πέραν της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών, το θέμα των γενικευμένων ανατιμήσεων αναμένεται να απασχολήσει και την προσεχή σύνοδο κορυφής στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης