Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με δικαστική συνδρομή ο Trump ζητεί την επαναφορά του λογαριασμού του στο Twitter

Με δικαστική συνδρομή ο Trump ζητεί την επαναφορά του λογαριασμού  του στο Twitter
Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί το Twitter για λογοκρισία
Σχετικά Άρθρα

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστή στη Florida να εξαναγκάσει το Twitter να επαναφέρει τον λογαριασμό του.
Τον Ιούλιο 2021 ο Trump μήνυσε το Twitter, το Facebook και τη Google, καθώς και τα διευθυντικά στελέχη τους, υποστηρίζοντας ότι αποσιωπούν παράνομα τις συντηρητικές απόψεις.
O Trump κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε την αγωγή για λογοκρισία που κατέθεσε εναντίον των τεχνολογικών κολοσσών.
Από τη στιγμή, που «κατέβηκαν» οι λογαριασμοί του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Trump δεν έχει σταματήσει να επιμένει, ότι έπεσε θύμα μαζικής νοθείας στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Το αίτημα του Trump ειδικά κατά του Twitter κατατέθηκε αργά την Παρασκευή (1/10/2021) στο Μαϊάμι, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία απαγόρευσε τον λογαριασμό του τον Ιανουάριο υπό την πίεση των πολιτικών αντιπάλων του στο Κογκρέσο.
Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει.
To μέσο κοινωνικής δικτύωσης επικαλούμενο την φονική επίθεση στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο καταλόγισε στον Αμερικανό πρόεδρο, «κηρύγματα βίας».
«Το Twitter ασκεί έναν βαθμό εξουσίας και ελέγχου στον πολιτικό λόγο σε αυτήν τη χώρα που είναι ιστορικά πρωτοφανής και βαθιά επικίνδυνος για τη δημοκρατία» ανέφερε το αίτημα του πρώην προέδρου το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης