Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη και τιμές πετρελαίου στο επίκεντρο των συζητήσεων ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας

Υεμένη και τιμές πετρελαίου στο επίκεντρο των συζητήσεων ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας
Η Ουάσινγκτον τόνισε στο Ριάντ την ανάγκη της σταθερότητας των τιμών του πετρελαίου για την υποστήριξη της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης
Ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Biden υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης μέσω της σταθερότητας των τιμών πετρελαίου, σε συναντήσεις που είχε αυτή την εβδομάδα στη Σαουδική Αραβία.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ J. Salivan συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman για να συζητήσουν την εμφύλια πολεμική διαμάχη στην Υεμένη, αλλά η συζήτηση επεκτάθηκε και στο ζήτημα του πετρελαίου, με δεδομένη την αύξηση των διεθνών τιμών, σύμφωνα με την υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου J. Psaki.
«Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και η ομάδα του τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας συνθηκών υποστήριξης της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, στις συναντήσεις που είχαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα», δήλωσε η Psaki.
«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μιλούν στους διεθνούς συνεργάτες τους, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΠΕΚ, για τη σημασία των ανταγωνιστικών αγορών στον καθορισμό των τιμών», πρόσθεσε.
H κυβέρνηση Biden έχει ανακοινώσει ότι οι συνθήκες αυτές συμπεριλαμβάνουν τη διάθεση περισσότερου πετρελαίου στην αγορά, αλλά και τον τερματισμό της αύξησης των ενεργειακών τιμών, ώστε να βοηθηθεί η οικονομική ανάκαμψη από την COVID-19.
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι του, συμπεριλαμβανομένων και άλλων χωρών, μεταξύ αυτών και της Ρωσίας, που συγκροτούν τον ΟΠΕΚ+, αναμένεται να τηρήσουν μία συμφωνία για την προσθήκη 400.000 βαρελιών ημερησίως στην παραγωγή τους για το μήνα Νοέμβριο.
Οι τιμές του πετρελαίου Brent καταγράφηκαν χθες, Πέμπτη, στα 78,52 δολάρια το βαρέλι, πλησιάζοντας σχεδόν το υψηλότερο επίπεδο τριετίας, με τη μέση τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ να βρίσκεται περίπου ένα δολάριο υψηλότερα από την τιμή που είχε πριν από ένα χρόνο.
Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου και η απειλή του πληθωρισμού σε μία σειρά καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών απειλούν να υπονομεύσουν την οικονομική ανάκαμψη, που αποτελεί ουσιαστική πολιτική και οικονομική προτεραιότητα για την κυβέρνηση Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης