Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Επτά νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο COVID 19

Ρουμανία: Επτά νεκροί από φωτιά σε νοσοκομείο COVID 19
Ανάλογα περιστατικά με θανάτους ασθενών σε νοσοκομεία λόγω πυρκαγιάς έχουν καταγραφεί άλλες δύο φορές, τον περασμένο Νοέμβριο και τον Ιανουάριο
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από πυρκαγιά σε νοσοκομείο στη Ρουμανία την Παρασκευή 01/10/2021.
Το θλιβερό περιστατικό συνέβη στο λιμάνι της πόλης Κοστάντζα, στη Μαύρη Θάλασσα.
Τη στιγμή της πυρκαγιάς, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο 113 άτομα10 εκ των οποίων στην εντατική.   
Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά προς το παρόν, σύμφωνα με τον Ρουμάνο υπουργό Υγείας, που πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα
Ο πρόεδρος Κλάους Ιοάνις ανέφερε πως το ρουμανικό κράτος «απέτυχε στη θεμελιώδη αποστολή του να προστατεύσει τους πολίτες του», με τον ίδιο να αποτροπιασμένος από την τραγωδία στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων στην Κοστάντζα.
«Είναι ένα τρομερό, νέο δράμα που επιβεβαιώνει τις ελλιπείς υποδομές του ρουμανικού συστήματος υγείας» είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε πως το «ξεπερασμένο» σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ρουμανίας, έχει τεθεί υπό «αδιανόητη πίεση» από την πανδημία.
Έξω από το νοσοκομείο, συγκεντρώθηκαν συγγενείς των θυμάτων που κατηγόρησαν τις αρχές για ανικανότητα.
«Η ιστορία επαναλαμβάνεται, τίποτα δεν έχει γίνει για τη βελτίωση των συνθηκών στα νοσοκομεία», είπε μια γυναίκα, υποστηρίζοντας ότι η μητέρα της πέθανε στη φωτιά.
Ανάλογα περιστατικά με θανάτους ασθενών σε νοσοκομεία λόγω πυρκαγιάς έχουν καταγραφεί άλλες δύο φορές, τον περασμένο Νοέμβριο και τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης